Operasyon kamerada / Video

İstanbul'da düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 15 bin 512 kaçak cep telefonu ve 5 milyon 961 bin boş sigara filtresi ele geçirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2012 13:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zanlıların, Çin'den getirdikleri kaçak cep telefonları için Bilgi Teknolojileri Kurumu'ndan önceden IMEI numarası aldıkları öğrenilirken, operasyon anları polis kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'ye yasal olmayan yollarla getirilmiş kaçak cep telefonları ve çok sayıda boş sigara filtresinin piyasaya sürülmek üzere hazırlandığı tespit edildi. Yapılan çalışmalar sonucunda 1 Kasım 2012 tarihinde Başakşehir, Fatih ve Esenler'de zanlılara ait olduğu tespit edilen adreslere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 15 bin 512 kaçak cep telefonu ve 5 milyon 961 bin boş sigara filtresi ele geçirildi. Operasyon anları polis kamerası tarafından saniye saniye kaydedilirken, olayla ilgili 11 kişi gözaltına alındı.

Öte yandan zanlıların Çin'de değişik markalarda ürettikleri kaçak cep telefonlarını Türkiye'ye getirip yasal bir şekilde kullanılabilmesi için Bilgi Teknolojileri Kurumu'ndan kaçak cep telefonları için önceden IMEI numarası aldıkları öğrenildi.

Zanlıların emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından serbest bırakıldıkları belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber