Açılalı beş ay oldu, altı ay sonrasına randevu veriyor

Yeni hizmet binasına beş ay önce taşınan Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Diş Hekimliği Fakültesi, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2012 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

. Öğretim üyelerinin tedavi hizmeti verdiği fakültede beş ayda 20 bin hasta girişi oldu. Aşırı talep karşısında bazı bölümler altı ay sonrasına randevu vermeye başladı.

Bakanlar Kurulu kararıyla 2010 yılında kurulan Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, beş ay önce yeni ve modern hizmet binasına kavuştu. 12 öğretim üyesinin görev yaptığı fakülte, bu yıl 50 öğrenci kabul ederek eğitime başladı. Fakültede ağız ve diş tedavisi yapılan bir de merkez bulunuyor. 35 hasta ünitesi bulunan merkezde tedavi hizmetini öğretim üyeleri veriyor. Merkez, hastalara hocaların bakması ve modern imkanlara sahip olması sebebiyle vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. AÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Sarı, ?En büyük sıkıntımız, çok ciddi bir talep var. Fakültemiz açılalı beş ay oldu ama bu taleple birlikte 20 bin hasta girişi olmuş durumdu. Maalesef randevularımız bazı bölümlerde uzadı. Bazı bölümlerde 4 ay, 6 ay gibi randevular söz konusu.? diye konuştu.

Sarı, şöyle devam etti: ?Alt yapı imkanlarımız çok güzel. Merkezi sterilizasyon uygulaması var. Röntgen görüntüleme sistemleri hastanın oturduğu koltukta, sonuç direk hekimin önüne gelebiliyor. Modern diş hekimliği materyallerini kullanıyoruz. Kliniklerimizde çalışanlar hocalar. Hocalar bakınca hastalar memnun oluyor. Memnun olan hasta da arkadaşına, eşine dostuna söylüyor. Böyle olunca talep katlanarak artırıyor.?

Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde, ağız diş ve çene cerrahisi, ağız diş ve çene radyolojisi, diş hastalıkları ve tedavisi, endodonti, ortodonti, pedodonti, periodontoloji ve protetik diş tedavisi olmak üzere sekiz ana bilim dalı bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber