BES üyelerinden Adalet Bakanlığı önünde eylem

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2012 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büro Emekçileri Sendikası (BES) üyeleri, Adalet Bakanlığı önünde eylem yaptı.

KESK'e bağlık BES, Adalet Bakanlığı önünde bir eylem gerçekleştirdi. BES 1 nolu Şube Başkanı İsmet Meydan, basın açıklamasında gelir dağılımındaki adaletsizliği dikkat çekerek, kamu emekçilerine yapılan zammın, kamu emekçisinin cebine girmeden tüketim maddelerine yapılan zamlarla buharlaştığını söyledi. 4 kişilik bir ailenin sağlıklı beslenebilmesi için minimum aylık gıda harcama tutarının bin 60 lira ve yoksulluk sınırının 3 bin 351 lira olduğunu kaydeden Meydan, 2013 yılında kamu emekçisine yüzde 3+3 maaş artışı öngörüldüğünü ve kamu emekçisinin yoksulluk sınırı altında yaşamaya mahkum edildiğini belirtti.

Meydan, konfederasyon tarafından hesaplanan yoksulluk sınırı olan 3 bin 351 TL'nin taban aylık olarak verilmesini talep ederek, keşif ücretlerinin bir havuzda toplanarak tüm yargı emekçilerine eşit olarak dağıtılmasını istedi.

BES Başkanı Ahmet Kesik ise, Adalet Bakanlığı bütçesi görüşülürken, kamu çalışanlarının hiçbir görüşüne önem verilmediğini söyleyerek, demokrasinin böyle işlemediğinin bilinmesi gerektiğini ifade etti.

?Savaşa değil, emekliye bütçe', ?Yargıda adalet istiyoruz', ?Adalet yoksa, barışta yok' ve ?İnsanca yaşamak istiyoruz' şeklinde slogan atan eylemci grup üyeleri ellerinde ?savaş ve rant bütçesine hayır' yazılı pankart taşıdılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber