Üstün zekalılar için ikinci proje Elbistan'da hayata geçiyor

Elbistan Cemre Eğitim ve Dayanışma Derneği, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel Ceyhan İlköğretim Okulu tarafından geçen yıl uygulanan Üstün Zekâlıların Eğitimi Projesi'nin, bu yıl ikinci aşaması gerçekleştirilecek. İçişleri Bakanlığı'na sunulan proje kabul edildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2012 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni dönemde üstün zekalılar 35 hafta boyunca eğitimden geçirilecek.

Proje ile ilgili olarak Özel Ceyhan İlköğretim Okulu'nda bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Burada proje ile ilgili bilgi veren Cemreder Başkanı Halide Yıldırım, İçişleri Bakanlığı'nın, bu proje için 55 bin TL'lik kaynak ayırdığını bildirdi. Yıldırım, ?Geçen yıl üstün zekalı ve özel yetenekli çocuklar için geliştirdiğimiz proje ile 6 ay sürecek olan eğitim çalışmasını 12 aya çıkardık. Yapılan denetimlerden alnımızın akıyla çıktık. Bu yıl da Nisan ayında ÜYEP-2 projesi ile geçen yılın ikinci aşamasını yapacağız.? şeklinde konuştu.

Yıldırım, ÜYEP-2 projesinin İçişleri Bakanlığı tarafından kabul edildiğini, bu proje ile 30 öğrenciye 35 hafta sürecek eğitim programını ücretsiz sağlayacaklarını söyledi. Yıldırım, "Projede görev alacak öğretmenlerimiz, bu konuda eğitim almış sertifikalı öğretmenler olacak. Öğrencilerin geliştirdiği veya geliştirebileceği proje uygulama alanları ile istifade edebileceği okul, üniversite gibi yerlere geziler düzenlenecek. Velileri bilgilendiren seminerler düzenlenecek.? ifadesini kullandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik ise konuyla ilgili şu bilgileri verdi: "Cemreder, Özel Ceyhan İlköğretim Okulu ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz, üstün zekalı çocukların eğitimi için geçen yılki projenin ikinci aşamasını gerçekleştirecek. Üstün zekalı çocukların eğitimi milletlerin geleceği ile ilgilidir. Toplumda ancak yüzde 3 oranında üstün zekalı vardır. Eğitildiğinde, bu çocuklar ülkelerin geleceğini şekillendirdiler. Yok eğitilmez ise problem haline gelebilirler. Bu projeyi destekliyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber