Adana OSB'ye Enerji Yönetim Sistemi Belgesi

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB), Türkiye'de bir ilke daha imza attı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2012 19:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Standartları Enstitüsü (TSE), Türkiye'de ilk defa bir OSB'ye ?Enerji Yönetim Sistemi Belgesi' verdi.

AOSB'nin enerji yönetimindeki kalitesi tescillendi. TSE, AOSB'ye enerjinin verimli kullanılması esasına dayanan; ?TS En ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi' verdi.

?Enerji Yönetim Sistem Belgesi', TSE Başkanı Hulusi Ertürk'ün de katıldığı törenle imzalanan; ?Kalibrasyon İşbirliği Protokolü'nün ardından AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü'ye sunuldu.

AOSB Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen törende konuşan Ertürk, Adana'nın sanayide hak ettiği yere ulaması için son dönemde ortaya konulan hamlelerin önemli olduğunu vurguladı. Bugün tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de enerjinin giderek önem kazandığını kaydeden Ertürk, ?TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi'nin de enerjinin verimli kullanılması esasına dayandığını ifade etti.

AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü de, ?toplam kalite yönetimi'ne büyük önem verdiklerini, bu konuda çok ciddi çalışmaların ortaya konulduğunu vurgulayarak, ?Enerji Yönetim Sistemi Belgesi'ni Türkiye'de ilk alan OSB olmanın da haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

Sütcü, bu konudaki çalışmaların aynı titizlik ve hassasiyetle önümüzdeki dönemde de sürdürüleceğinin altını çizdi. Konuşmaların ardından TSE Başkanı Hulusi Ertürk, Başkan Bekir Sütcü'ye ?Enerji Yönetim Sistemi Belgesi'ni teslim etti. Sütcü de Hulusi Ertürk'e günün anısına bir masa saati hediye etti.

ENERJİ YÖNETİM SİSTEMİ NEDİR?

Enerjinin giderek daha da büyük önem taşıdığı günümüzde; enerjinin verimli kullanılması esasına dayanan ?TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi', her sektörde küçükten büyüğe her türlü işletmeye uygulanabilecek, tek başına olabileceği gibi diğer yönetim sistemleriyle entegre olarak da yürütülebilecek bir yönetim sistemi olarak öne çıkıyor.

Enerji Yönetimi Sistemi; kuruluşların enerji politikalarını belirlemesi, amaç ve hedefleri doğrultusunda oluşturduğu enerji yönetim programları çerçevesinde enerji tüketimini yönetmesi ve enerji yönetim sisteminin performansını değerlendirerek iyileştirmelerin sağlanmasına dayanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber