TÜBİTAK, Bursa Bilim Merkezi'ni destekleyecek

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BBTM)'ni desteklerle daha da iyi noktaya taşıyacaklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2012 19:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Altunbaşak'a geçen ay yeni yerine taşınan BBTM tesislerini gezdirdi. İlköğretim öğrencilerinin de bulunduğu ziyarette BBTM'nin deney alanlarını gezen Prof. Dr. Altunbaşak, yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

Ziyarette konuşan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, çocukların bilime dokunarak öğrenmesinden ve BBTM'de öğrenme için interaktif bir ortam hazırlanmasından çok etkilendiğini söyledi. Kendi öğrenciliği döneminde kitaplar ve formüllerle kuru kuruya bir öğrenme sisteminin bulunduğunu hatırlatan, BBTM´de ise daha etkili olan deneyerek öğrenme sisteminin tesis edildiğini gördüğünü ifade eden Altunbaşak, "Burası gerçekten çok hoşuma gitti, samimi ifadelerim bunlar. Mesela sarkaç deneyi yapan öğrencilere sordum, 'Eğleniyor musunuz, güzel mi?' diye. Çok eğlendiklerini, sevdiklerini söylediler. Bunları görmek çok hoşuma gitti." dedi.

Bilim merkezi bulunan iller arasında Bursa'nın yerinin özel olduğunu, Bursa'nın herkesten önce adım atarak bilim merkezini hayata geçirdiğini vurgulayan Altunbaşak, TÜBİTAK olarak interaktif öğrenme metoduna dayanan bilim merkezlerini desteklemeye devam edeceklerini ifade etti. Altunbaşak, "TÜBİTAK olarak Bursa´ya da elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. Bundan 3 ay önce Ankara´da ön sözleşmemizi imzaladık. İnanıyorum ki 6 ay sonra, BBTM'nin yeni binası bittikten sonra, daha kapsamlı bir bilim merkezinin faaliyetini hep birlikte başlatacağız." diye konuştu.

TÜBİTAK Başkanı Altunbaşak'a ilgisinden dolayı teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise üreten, vizyon sahibi, birikimli gençlerin yetişmesinin en büyük hedefleri olduğunu kaydetti.

BBTM´yi de bu hedef doğrultusunda hizmete aldıklarını, merkezin daha kapsamlı bir binaya kavuşması için çalışmalara başladıklarını ifade eden Başkan Altepe, şunları kaydetti: "Bu amaçla bilim ve teknoloji merkezi inşaatımız sürüyor. Sayın başkanımızın aracılığıyla, BBTM'nin yeni binası için 40 milyon TL'lik bir ek kaynak geliştirdik. Bu konuda kendilerine şükranlarımızı arz ediyoruz. Yer darlığından dolayı 140 üniteyle başlattığımız çalışmayı inşallah yeni binanın tamamlanmasıyla 250 üniteye çıkartacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber