Mehmetçik dershanelerine 20 ton kitap

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2005 16:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Final Dergisi Dershaneleri tarafından üniversiteye hazırlığa yönelik 20 ton kitap, dergi ve yayın düzenlenen törenle Mehmetçik Dershaneleri'ne teslim edildi.

Final Dergisi Dershaneleri Malatya Şubesi'nde düzenlenen teslim törenine Vali Osman Derya Kadıoğlu, Belediye Başkanı Cemal Akım, 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Tuncay Çakan, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Başsavcı Mustafa Demirdağ ve çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşma yapan Vali Osman Derya Kadıoğlu, eğitimin önemini anlatarak, "En büyük yatırım eğitime ve insana yapılan yardımdır. Malatya'da da Mehmetçik Dershanesi kurulmasını talep ediyorum" dedi..

Final Eğitim Kurumları Kurucu Üyesi ve Mehmetçik Dershaneleri Eğitim Sorumlusu Eyüp Bilbay da "Final Dergisi Dershaneleri ve Mehmetçik Dershaneleri işbirliği ile yürütülen çalışmada Anadolu'daki ortaöğretim çağına gelmiş ve üniversiteye hazırlanan öğrencilere 20 ton civarında kaynak yardımı yapıyoruz" diye konuştu. Bilbay, özellikle Doğu Anadolu Bölgesi'nde özel dershanelerin ihtiyacı karşılaşamaması ve imkanların kısıtlı olması nedeniyle dershaneye gidemeyen öğrencilere üniversite kapısını aralamak, fırsat eşitliğini sağlamak gayesiyle Mehmetçik Dershaneleri'nin açıldığını söyledi.

Ağrı, Şırnak, Van, Siirt, Hakkari, Tunceli, Kars, Adana, Kahramanmaraş, Gaziantep, Diyarbakır, Kilis, Mardin ve Tekirdağ illerinde 6 bin 500 öğrenciye kaynak yardımında bulunduklarını söyleyen Bilbay, "Mehmetçik Dershaneleri'nde başarı da sağlanıyor. Biz sadece kaynak yardımında bulunuyoruz, esas başarı Mehmetçiklerindir"dedi.

Tören sonunda, 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Tuncay Çakan, Final Eğitim Kurumları Kurucu Üyesi ve Mehmetçik Dershaneleri Eğitim Sorumlusu Eyüp Bilbay'a Mehmetçik Dershaneleri'ne katkılarından dolayı plaket verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber