'Kimliğim kayboldu' denerek jokerlere sahte kimlik çıkarılmış

İzmir Emniyeti'nin, "joker" tabir edilen kişileri para karşılığında başka kişilerin yerine sınava sokan terör örgütü PKK bağlantılı suç örgütüne düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 19 kişinin sorgusu devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2012 19:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından geçen salı günü ikinci dalgası yapılan sınav çetesi operasyonuyla ilgili ilginç ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Örgütün tıp, hukuk, öğretmenlik gibi kazanılacak bölümün zorluğuna göre 20 bin ile 60 bin TL aldığı adayları istedikleri bölümlere yerleştirmek için joker olarak kullanacağı kişilere sahte kimlik düzenlediği ortaya çıktı. Sınava girecek gerçek adayların, kimliklerinin kaybolduğunu söyleyerek nüfus müdürlüklerine müracatta bulunmasının ardından yeni çıkan kimliğe jokerlerin fotoğraflarının yapıştırıldığı belirlendi. Sahte sınav şebekesi üyelerinin, joker olarak kullanmak istedikleri kişileri ikna etmek için, "Sekiz on yıldır jokerlik yapıyorum. Bugüne kadar bir şey olmadı, bundan sonra da olmaz." şeklinde konuşması da polisin takibine takıldı. Çetenin, joker olarak kullanmak istediği kişileri maddi durumu kötü ya da kredi kartı borcu olan öğrencilerden seçtiği öne sürüldü. Evrak karşılaştırmaları sonucu gözaltındaki bazı kişilerin, hem joker hem de yerine sınava girilen olduğunu belirlendi. ÖSYM ile işbirliği yapan İzmir polisi, veri kütüklerini alarak hangi adayların yerine jokerlerin girdiğini belirlemek için başlattığı çalışmayı sürdürüyor. Emniyetin, 3 bin TL'ye satın aldığı programı kullanarak gözaltındaki şüphelilerin fotoğrafları, adreslerde yapılan aramalarda ele geçirilen kimlik ve fotoğrafları tarayarak dijital ortama aktarıp tarama yaptığı öğrenildi.

ÖRGÜTÜN ÖSYM'DE BİR MÜHENDİSLE İŞBİRLİĞİ YAPTIĞI İDDİASI

Polis, sınav çetesinin bütün ayaklarını ortaya çıkarmak için çalışmalarını sürdürürken elebaşı M.K.Ö.'nün, ÖSYM'de bir mühendisle bağlantısı bulunduğu da iddia edildi. Mühendisin kimliğinin henüz belirlenemediği ancak çalışmaların devam ettiği belirtildi. Örgütün yaptığı eylem sayısının 200'e, örgüt yardımıyla devlet kadrolarına yerleşenlerin sayısının ise 40'a yaklaştığı kaydedildi. Öte yandan gözaltına alınan bazı örgüt üyelerinin kendi aralarında yaptığı konuşmalarda, şehit haberlerine sevindikleri de polisin takibine takıldı. Gözaltındaki bazı şüphelilerin evlerinde ise teröristbaşı Abdullah Öcalan'a ait kitaplar ve sözde PKK bayrağı altında çekilen fotoğraflar bulunduğu belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber