15 Kasım 2012'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 15 Kasım 2012 09:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 10.45'te Kongo Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Denis Sassou Nguesso'yu Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşılayacak, saat 11.00'da Nguesso ile baş başa görüşecek, saat 11.30'da heyetler arası görüşme gerçekleştirilecek, saat 12.30'da anlaşmaların imza töreni yapılacak ve ortak basın toplantısı düzenleyecek, saat 15.00'da MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı kabul edecek, saat 16.00'da CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ve beraberindeki heyeti kabul edecek, saat 19.30'da konuk Cumhurbaşkanı onuruna akşam yemeği verecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 14.30'da Türkiye'nin ilk özgün ana muharebe tankı Altay'ın prototip tanıtım törenine katılacak.

TBMM gündemi

- TBMM Genel Kurul'da, saat 14.00'da Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.

- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, saat 10.00'da Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'nın 2013 yılı bütçelerini görüşecek.

- TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, saat 11.00'da anadilde savunma hakkını getiren kanun tasarısını, tali komisyon olarak ele alacak.

- İngiltere Hazine Bakanı Lord Sassoon, saat 12.30'da TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya'yı Meclis'te ziyaret edecek.

Başbakan yardımcıları ve bakanların programları

- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, saat 10.30'da Hepatit A aşısının Çocukluk Dönemi Aşı Takvimi'ne eklenmesini kamuoyuyla paylaşmak ve aşılar konusunda farkındalık oluşmasına katkıda bulunmak amacıyla Sheraton Otel'de düzenlenen toplantıya katılacak.

- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, saat 11.30'da Ürdün'ün Ankara Büyükelçisi Amjad Adailah'ı kabul edecek.

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, saat 14.30'da Dedeman Otel'de gerçekleştirilecek 2012 Ulaşabilirlik Destek Projesi İşbirliği Protokolü'nün imza törenine katılacak.

- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, saat 11.30'da İngiltere Hazine Bakanı Lord Sassoon ile görüşecek.

- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, saat 09.00'da Haliç Kongre Merkezi'nde Afiliye Üyeler Konferansı ve BMDTÖ Şehir Turizmi Küresel Zirvesi açılışına katılacak, saat 13.00'da Haliç Kongre Merkezi'nde Türk -Arap Turizmciler Buluşması Basın Toplantısına katılacak, Balat'ta Romen Prens Dimitri Kantemir'in evini ziyaret edecek, saat 19.30'da Haliç Kongre Merkezi'nde BMDTÖ ödül töreni ve gala yemeğine katılacak.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, saat 09.00'da İstanbul Swissotel'de Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi'nin açılışına katılacak, saat 10.30'da Swissotel'de ?Hazar Gazı ve Avrupa Enerji Güvenliği? oturumunda konuşma yapacak, saat 12.30'da Swissotel'de ABD Enerji Bakan Yardımcısı Daniel Poneman ile görüşecek, saat 14.45'te Swissotel'de Ukrayna Yakıt ve Enerji Bakanı Yuriy Boyko ile görüşecek, saat 16.00'da Swissotel'de Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Almanya Federal Cumhuriyeti Ekonomi ve Teknoloji Bakanlığı arasında ?Enerji Alanında İşbirliğine Yönelik Ortak Bildiri? imza törenine katılacak, saat 17.30'da Swissotel'de Gürcistan Enerji Bakanı Kakhaber Kaladze ile görüşme yapacak, saat 19.15'te Swissotel'de Kazakistan Başbakan Yrd Sayın Kayrat Kelimbetov ile görüşme yapacak.

- Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer saat 09.30'da Darüşşafaka - TİM Gösteri Merkezi'nde Uluslararası ?Kaliteli Eğitime Erişimde Fırsat Eşitliği? konferansına katılacak, saat 11.00'da Sultangazi'de ?Okullar Hayat Olsun Projesi? kapsamında Sultangazi Belediyesi'nin faaliyetleri ile ilgili Orhangazi İlköğretim Okulu'nu ziyaret edecek.

- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, saat 12.15'te Swissotel'de Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesi'nde, ?Extending Euro-Atlanticism? başlıklı oturuma konuşmacı olarak katılacak, saat 13.45'te Swissotel'de Gürcistan Avrupa ile Entegrasyondan Sorumlu Devlet Bakanı Aleksi Petriashvili ile görüşecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saat 19.30'da Ankara'dan İstanbul'a Sabiha Gökçen Havaalanı'na gelecek, saat 20.00'da Bostancı Gösteri Merkezi'nde Kamil Sönmez 45. Sanat Yılı Etkinliği'ne katılacak, saat 23.30'da Sabiha Gökçen Havaalanı'ndan Ankara'ya hareket edecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- HSYK'nın ortak olduğu ?Yüksek Yargı Kurumlarının Avrupa Standartları Bakımından Rollerinin Güçlendirilmesi Projesi? kapsamında, saat 09.00'da Ankara Rixos Otel'de ?Yargı Etiği Sempozyumu? düzenlenecek.

- BBP Genel Sekreter Üzeyir Tunç başkanlığında genel başkan yardımcıları, saat 11.30'da MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ı ziyaret edecek, saat 12.30'da CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'yi ziyaret edecek. Heyet, grup başkanvekillerine hazırladıkları ?İdam Cezası Geri Getirilmesi Teklifi?ni sunacak.

- KKTC'nin kuruluşunun 29. yıl dönümü dolayısıyla Mustafa Lakadamyalı ve beraberindeki heyet, saat 10.30'da Anıtkabir'i ziyaret edecek, saat 19.00'da Büyükelçi Lakadamyalı'nın ev sahipliğinde Swiss Otel'de resepsiyon düzenlenecek.

- TÜİK, saat 10.00'da ağustos ayı hanehalkı işgücü ile eylül ayı motorlu kara taşıtları ve süt üretim istatistiklerini açıklayacak.

- Rekabet Kurumu Başkanı Nurettin Kaldırımcı, saat 18.30'da TÜGİAD Ankara Şubesi'nin konuğu olacak.

- Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, saat 11.00'da belediye ek hizmet binasında basın toplantısı düzenleyecek.

- Eğitim Sen üyeleri, saat 11.00'da sendika genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

- Eğitim Sen Ankara 2 Nolu Şube üyeleri, saat 12.00'da TBMM Dikmen kapısı önünde oturma eylemi ve basın açıklaması yapacak.

- 29. Aydın Doğun Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi'nin açılışı, saat 18.00'daD&R Tunalı Hilmi'de gerçekleştirilecek.

- ?Çorum Tanıtım Günleri? saat 12.00'da Atatürk Kültür Merkezi'nde başlayacak.

- Beyoğlu Şişhane'deki Neve Şalom Sinagogu`nda, saat 09.23'te 9 yıl önce meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybedenler için Barış Heykeli önünde anma töreni düzenlenecek.

- Esenler Belediyesi saat 10.30'da Birlik Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi'nde ikinci çorba çeşmesini hizmete açacak.

SPOR GÜNDEMİ

---------------------------

- Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, saat 19.00'da (Balmumcu'daki Phous Otel) Konya'da temelini attıkları 42 bin kişilik stadın tanıtımını yapacak.

- Galatasaray, Süper Lig'in 12. haftasında KDÇ Karabükspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına saat 18.00'de gerçekleştireceği antrenmanla tamamlayacak.

- Fenerbahçe, Süper Lig'in 12. haftasında, 17 Kasım Cumartesi günü, deplasmanda Eskişehirspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını saat 18.00'de yapacağı basına kapalı antrenmanla sürdürecek.

- Beşiktaş, Süper Lig'in 12. haftasında, MP Antalyaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını saat 14.00'de A2 takımıyla yapacağı maçla sürdürecek. Hazırlık maçı basına kapalı gerçekleştirilecek.

- Trabzonspor, Orduspor ile oynayacağı Karadeniz derbisinin hazırlıklarını sürdürecek.

- Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Basketbol Ligi'nin 6. haftasında deplasmanda Partizan Belgrad ile karşılaşacak. Müsabaka TSİ 21.45'te başlayacak.

- Fenerbahçe Ülker, saat 17.30'da THY Avrupa Basketbol Ligi'nde Rusya'nın Khimki takımı ile deplasmanda karşılaşacak.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kongo Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Denis Sassou Nguesso'yu Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşılayacak. Baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Gül ve Nguesso ortak basın toplantısı düzenleyecek. Cumhurbaşkanı Gül, akşam da Nguesso onuruna akşam yemeği verecek.(10.45-11.00-11.30-12.30-19.30)

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın'ı beraberindeki heyetle ayrı ayrı kabul edecek. (15.00-16.00)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya'da, Türkiye'nin ilk özgün ana muharebe tankı Altay'ın prototip tanıtım törenine katılacak. Törene, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün de iştirak edecek. (14.30)

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan Adana Seyhan Oteli'nde yapılacak 'Türkiye Ekonomisinin Ulaştığı Boyutlar' toplantısına katılacak, Mersin Erdemli'deki sel felaketinden zarar görenlere geçmiş olsun ziyaretinde bulunacak. (13.15-15.45)

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker Antalya'da, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 5. Tarım Bakanlığı Toplantısı'na katılacak. (09.00)

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından engellilerin toplumsal yaşama tam ve eşit olarak katılabilmelerinin yanında ulaşılabilirliğin hayata geçirilmesi ve yapılı çevrenin engelsiz hale getirilmesi için hazırlanan 2012 Ulaşılabilirlik Destek Projesini (UDEP) tanıtacak. (14.30)

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Hepatit A aşısının Çocukluk Dönemi Aşı Takvimi'ne eklenmesini kamuoyuyla paylaşmak için düzenlenen toplantıya katılacak. (10.30)

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ürdün'ün Ankara Büyükelçisi Amjad Adailah'ı makamında kabul edecek. (11.30)

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ankara'da Yargı Etiği Sempozyumu'na katılıyor. (09.00)

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, TİM Gösteri Merkezi'nde Uluslararası Kaliteli Eğitime Erişimde Fırsat Eşitliği Konferansı'na katılacak. Bakan Dinçer, Sultangazi Orhangazi İlköğretim Okulu'nu ziyaret edecek. (09.30-11.00)

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Atlantik Konseyi Enerji ve Ekonomi Zirvesinde 'Avronun Genişlemesi-Atlantisizm' oturumunda konuşacak. Gürcistan Avrupa ile Entegrasyondan Sorumlu Devlet Bakanı Aleksi Petriashvili ile görüşecek. (12.15-13.45)

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Feriye Lokantası'nda Türk-Arap Turizmciler Buluşması basın toplantısına katılacak. (13.00)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bostancı Gösteri Merkezi'nde düzenlenecek Kamil Sönmez'in 45. sanat yılı etkinliğine katılacak. (20.00)

Beyoğlu'ndaki Neve Şalom Sinagogu`nda 15 Kasım 2003 tarihinde düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenler için barış heykeli önünde anma töreni düzenlenecek. (09.30)

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Hollanda'da temaslarda bulunacak.

KKTC'nin kuruluş yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Suriye ile ilgili gelişmeleri izleniyor.

THY Avrupa Ligi'nde A Grubu'nda Fenerbahçe Ülker, Rus ekibi BC Khimki ile D Grubu'nda da Beşiktaş, Sırbistan'ın Partizan takımını karşı karşıya gelecek. (17.30-21.45)

Süper Lig'in 12. hafta maçlarında mücadele edecek takımların hazırlıkları takip edilecek.

İHA-CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber