Ev hanımlarına 16 farklı branşta meslek öğrenme imkanı

Kayseri Talas Belediyesi ve Talas İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan 16 kursa 270 kadın kursiyer başvurdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2012 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Örgüden bilgisayara kadar açılan kurslarda yakın zamanda taş işçiliği ve bağlama gibi erkeklerle özdeşleşen ilginç kursların da açılması planlanıyor.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından açılan kurslar hakkında bilgiler veren Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, aile içi eğitimden aşçılığa, İngilizceden bilgisayara kadar 8 farklı branşta 16 kurs açtıklarını belirterek, 270 kursiyerin kayıt yaptırdığını söyledi. Yıldırım, "Çalışan ve ev hanımı kadınlarımızın kendilerini eksik gördüğü alanlarda yetiştirmeleri için sürekli meslek edindirme ve beceri edinme kursları açıyoruz. Bu konuda tespit ettiğimiz alanlarda kurslar düzenliyoruz. Aile eğitiminden aşçılığa, diksiyondan bilgisayara, İngilizceden kuaförlüğe, örgüden takı tasarıma kadar çeşitli dallarda kurslar düzenledik. Bu dönem kurslarımıza 270 kadın kursiyer devam ediyor." diye konuştu.

Rifat Yıldırım, geçen yıl 230 kadının kurslara katıldığını ifade ederek, şimdi yeterli sayıya ulaşılması durumunda bağlama, ebru, halkoyunları, takı tasarım ve taş işçiliği kurslarını da açacaklarını sözlerine ekledi.

Örgü kursuna katılan kursiyerler, kurstan duydukları memnuniyeti ifade ederek, "Evde bir sürü iplerimiz var ama yapamıyorduk. Şimdi burada yeni şeyler öğreniyoruz. Kursu açanlara teşekkür ediyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber