ESHOT ulaşım müzesi kuruyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, şehir kültürüne katkı sağlamak amacıyla ulaşım müzesi için kurmak için harekete geçti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2012 12:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

. Önümüzdeki yıl açılacak müzede faytondan troleybüse, tramvaydan günümüzde kullanılan otobüslere kadar geçmişten bugüne İzmirlilere hizmet veren bütün toplu ulaşım araçlarının maketleri sergilenecek. Maketler sadece dış görünüş itibarıyla değil, teknik donanımı ve iç aksesuarlarına kadar tıpatıp yapılacak.

Çalışmanın mimarları, iki genç ESHOT çalışanı Cengiz Cömert ve Orçun Nohutçu. Hobi olarak başladıkları faaliyet, artık onlar için görev haline gelmiş. Maketi yapılacak araçları gerçek ölçülerinden hareketle belli oranlarda küçülterek hayata geçiren Cömert ve Nohutçu, hem yaptıkları işten hem de kurum yöneticilerinin kendilerine verdiği destekten memnun. Günümüzde kullanılan taşıtları birebir inceleyerek, daha eskilerini ise bulabildikleri fotoğraflara bakarak yapmaya çalışıyorlar. 30'a yakın aracın maket için sırada beklediği atölyede, bir dönem ESHOT'un kendi markasıyla ürettiği otobüsler de yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber