Hırsızlık ve torbacılık yapmaları için çocukları uyuşturucuya alıştırmışlar

Kocaeli'nde düzenlenen operasyonla, hırsızlık ve uyuşturucu ticareti yapmak amacıyla örgüt kurdukları iddia edilen 20 şüpheli, gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 4'ünün çocuk olduğu, çocukların torbacılık ve hırsızlık yapmaları için uyuşturucuya alıştırıldığı kaydedildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2012 12:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, hırsızlık ve uyuşturucu ticareti yaptığı iddia edilen örgütle ilgili ihbar üzerine çalışma başlattı. 6 ay süren takip sonucu harekete geçen ekipler, Kocaeli'nin İzmit, Körfez ve Derince ilçelerindeki 13 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında 20, şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden, İsmail Ç. (31), Serkan S. (21), Hakan Y. (22), Tolga B. (23), Sabri A. (26), Erdal Y. (19), Mehmet C. (21), Nejdet Ç. (31), Kadir B. (24) çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. S.T. (19), C.T. (19), M.D. (19), B.E. (19), E.Y. (36), L.G. (35) ve Ş. Ö (37) isimli şüphelilerin işlemleri Asayiş Şube Müdürlüğü'nde, yaşları 18 yaşından küçük olan K.Ç. (16), A.Ö. (17), D.K. (16), D.Ö.Ç. (14) de Çocuk Şube Müdürlüğü'nde devam ediyor.

POLİS, ARAMA SIRASINDA EVDEKİ ÇOCUĞA ÇİKOLATA VERDİ

Mehmet D.'nin evine düzenlenen hırsızlık ve uyuşturucu operasyonuna katılan polis memurlarından birisi, çocuğuna götürmek için aldığı çikolatayı baskın yaptığı evdeki çocuğa verdi. Polis memurunun çikolatayı çocuğuna aldığı ancak operasyon nedeniyle evine gidemediği öğrenildi.

Uyuşturucuya alıştırılan çocuklara, torbacılık ve hırsızlıkta yaptırıldığı kaydedildi. Liderliğini İsmail Ç.'nin yaptığı örgütün karıştığı 33 suçun da aydınlığa kavuşturulduğu ifade edildi.

HIRSIZLIK YAPARKEN ELEKTROŞOK DA KULLANMIŞLAR

Operasyon kapsamında şüphelilerin evlerine yapılan aramalarda, 4 adet ruhsatsız tabanca, 2 tüfek, bu silahlara ait çok sayıda mermi ve fişek, 312 adet uyuşturucu hap, 2 fotoğraf makinesi, 18 dizüstü bilgisayar, yaklaşık 100 bin lira değerinde ziynet eşyası, bıçak, göz yaşartıcı sprey, elektroşok ve bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi.

Şüphelilerin, gerçekleştirdiği hırsızlıklarda, göz yaşartıcı sprey ve elektro-şoku da kullandığı kaydedildi.

İşlemleri devam eden şüphelilerin, yarın adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber