Zırhlı polis aracını yakmaya çalıştılar

Mersin'de vatandaşların alışveriş yaptığı sırada, marketi yakmak isteyen gruptaki bazı kişilerin, bir gün önce de seyir halindeki polis panzerini yakmaya çalıştığı belirlendi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2012 13:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin'de vatandaşların alışveriş yaptığı sırada, marketi yakmak isteyen gruptaki bazı kişilerin, bir gün önce de seyir halindeki polis panzerini yakmaya çalıştığı belirlendi.

Alınan bilgiye göre, 5 Kasım'da Akdeniz ilçesine bağlı Şevket Sümer Mahallesindeki bir marketler zincirine ait şubenin yüzleri maskeli grup tarafından yakılmasıyla ilgili soruşturma sürüyor.

Soruşturmayı yürüten polis ekipleri, 4 Kasım'da Şevket Sümer Mahallesinde izinsiz gösteri düzenleyen gruba müdahale eden ve "Akrep" adı verilen zırhlı aracın da yakılmaya çalışılmasıyla ilgili MOBESE kameralarını inceledi.

Yola çöp konteynerlerini devirerek, izinsiz gösteri yapan grubu dağıtmaya çalışan polislerin bulunduğu zırhlı araca bir anda molotofkokteyliyle saldıran gruptakilerden birinin, market yangını nedeniyle tutuklanan lise öğrencisi Ümit T. olduğunu tespit etti. Ayrıca, Ümit T'nin market yangınındaki görüntülerde alevlerin arasında kalan gösterici olduğu belirlendi.

Polis aracının yakılmak istenmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 5 kişiden 2'si, çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, diğer 3 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

-Saniye saniye kaydedildi-

MOBESE kameralarınca kayıt altına alınan görüntülerde, 4 Kasım gecesi Şevket Sümer Mahallesinde izinsiz gösteri düzenlendi. Gösterileri engellemek isteyen polis ekipleri, yolu çöp konteyneriyle kapatan grubu dağılmaları yönünde uyardı. Uyarılara rağmen ellerindeki molotofkokteyliyle eylemlerine devam eden grubu dağıtmak üzere zırhlı araçla topluluğun arasına giren polis ekiplerine, çevreden çok sayıda molotofkokteyli atıldı.

Bu sırada zaman zaman zırhlı aracın kapılarını açarak, göstericilere gaz sıkan polis ekipleri, yolun ortasındaki çöp konteynerine de çarpmaktan son anda kurtuldu. Zırhlı araçta hasar oluşurken, polis ekipleri olaydan yara almadan kurtuldu.

Dün yayınlanan market yangını görüntülerinde ise, bir marketler zincirine ait şubeye gelen zanlılardan birisi elindeki çekiçle marketin camlarını kırmaya çalışmış, diğer zanlılardan bazıları ellerindeki molotofkokteyllerini içeri atmaya çalışırken, bazılarının da şişelerde bulunan benzini içeriye döktükleri görüntülenmişti.

Yaşananlar sırasında, kasada aldıkları eşyaların ödemesini yapan müşteriler ve kasiyerler panikle marketin arka tarafına doğru kaçmaya başlamış, bu sırada elinde şişe olan bir zanlı, dış cephesi alevle kaplanan marketten içeri girmişti. Benzini marketteki ürünlerin üzerine dökmeye başlayan zanlı, bir anda alevlerin arasında kalmış, kendisini dışarı atarak, yanmaktan son anda kurtulmuştu. Görüntülerde içerideki 2 çocuğun da korku içerisinde yaşananları birbirlerine sarılarak izlemesi yer alıyordu.

Muhabir: Kerem Kocalar

Yayıncı: İsa Sansar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber