Çarşamba'da suç örgütüne yönelik operasyon: 25 gözaltı

Samsun İl Jandarma Komutanlığı, Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde Samsun ve ilçelerine yönelik kum alım satımıyla ilgili operasyon başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2012 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 25 kişi sorgulanıyor.

6 ay önce Çarşamba ilçesinde bazı akaryakıt istasyonu ile taş ocaklarına ruhsat verilmesinde usulsüzlük yapıldığı ve kaçak kum alım satımı ihbarı üzerine teknik takibe başlayan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Samsun merkez, Çarşamba ve Salıpazarı ilçelerinde aralarında kum ocaklarının da bulunduğu 43 noktada arama yaptı. "Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, rüşvet alıp vermek, irtikap, ihaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak.'' iddialarını araştırıyor.

Olay, Çarşamba merkezli iki şirket üzerinde yoğunlaşıyor. İsmi açıklanmayan şirketlerin muhasebeci ve çalışanlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 25 kişinin ifadesine başvuran jandarma ekiplerinin bilgisayarlara ve evraklara el koyduğu öğrenildi. Aramalarla ruhsatsız silah ve uyuşturucu maddelere de el konulduğu gelen bilgiler arasında yer alıyor. Operasyon kapsamında, suç örgütüyle bağlantısı olduğu öne sürülen 2 kamu görevlisinin, Atakum ilçesindeki İl Özel İdaresi'ndeki çalışma odalarında arama yapıldığı ifade edildi.

Olayla ilgili soruşturma çok kapsamlı olarak sürdürülürken, operasyonun Özel İdare ile bir ilgisinin olmadığı öne sürüldü. Gözaltına alınanlar Samsun İl Jandarma Komutanlığı'nda sorgulanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber