'tc' uzantılı internet adreslerinin ilk müşterileri belli oldu

İnternet alan adını 'tc' olarak tescil ettiren ilk şirketler belli oldu. 'tc' uzantılı internet adreslerini alan şirketler arasında, Turkcell, Avea, THY, Garanti Bankası gibi isimler de bulunuyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2012 15:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Söz konusu alan adının satışını yapan TCNET Genel Müdürü Ertan Ulutaş, gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, hedeflerinin ilk etapta 200 bin alan adına ulaşmak olduğunu söyledi. İlk olarak alanında öncü firmalara 5 Kasım'da satış yapmaya başladıklarını aktaran Ulutaş, şimdiye kadar söz konusu uzantılı alan adına tescil yaptıran bazı firmaları şöyle açıkladı:

"Turkcell, Avea, Garanti Bankası, Akbank, Denizbank, Finansbank, THY, Arzum, Regal, Ziraat Yatırım, Hürriyet, Limango, Enpara, Tamek, Tadım, Koska, Söke Un, Polenez, Şölen, Yörsan, Fıratpen, Genpa, Teknosa, Derimod ve Mudo."

Gördükleri ilgiden dolayı hedeflerine kolay ulaşacaklarını ifade eden Ertan Ulutaş, ?Bayilerimiz kanalıyla da hizmet sunmaya devam ediyoruz. Hali hazırda kendi internet sitemiz dışında beş bayi kanalıyla da ?tc' uzantılı alan adları satılıyor. Hepsi de Türkiye'nin önde gelen alan adı satıcıları. Bu firmalarla entegre bir şekilde hizmet vermeye ve talebi karşılamaya çalışacağız.? dedi. Ulutaş, yoğunluktan dolayı Marka Tescil Belgesi olan kurum ve kişilerin öncelikli kayıt süresini 28 Kasım saat 24.00'e kadar uzattıklarını da kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber