Havran'da çiçek aşılaması hız kazandı

Balıkesir'in Havran ilçesinde, küçükbaş hayvanlarda 'çiçek hastalığı' ortaya çıkmasıyla birlikte küçükbaş hayvanların ilçeye giriş ve çıkışına yasak getirilmesi sonrası aşılama işlemleri de hız kazandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2012 19:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Havran Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Recep Özbudak, "Hastalıkla mücadelenin amacına ulaşması için koyun ve keçi yetiştiricilerinin konuya hassasiyetle yaklaşarak koyun ve keçilerini aşılatmak için veteriner hekimlere yardımcı olmaları gerekmektedir." dedi.

Recep Özbudak, hayvan refahı ve ekonomik kayıpların önlenmesi için vatandaşların şüpheli durumlarda Tarım İlçe Müdürlüğü'ne bilgi vererek duyarlı olmaları gerektiğini söyledi. Özbudak, ?Hastalık teşhisi konulmuş olan hayvanların meraya veya bulunduğu mahalden dışarıya çıkarılmayarak tecrit edilmesi gerekmektedir. Kayıtsız ve küpesiz hayvan satışının yapılmaması, hastalık kontrolü ve mücadelesi açısından önem arz etmektedir.? dedi.

İlçe Müdürü Recep Özbudak, alınan kararlara duyarlı olunmasını istedi. Özbudak, mücadelede başarının yakalanması için üreticilerin kendilerine yardımcı olmaları gerektiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber