Mahkeme, GSM operatörünü haksız buldu

Kahramanmaraş 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, 2 yıllık mahkeme süreci ardından, tarife değişikliğini abonesine açık bir şekilde bildirmeyen GSM operatörünü haksız buldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2012 18:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kullanıcısı olduğu özel bir GSM operatöründen, 2010 yılı Aralık ayında online tarife değişikliği yapan Aslan Yüzgeç, cep telefonuna gelen, ?Tebrikler. İşleminiz başarıyla gerçekleştirildi. Eski tarifenizle ilgili var olan konuşma sürelerinizden yeni tarifeniz ile yararlanamazsınız." şeklindeki mesajla yeni tarifesini kullanmaya başladı.

Telefon görüşmeleri, geçtiği yeni tarife üzerinde ücretlendirilen Aslan Yüzgeç'e, ay sonunda 418 TL fatura geldi. Yüzgeç, firmaya, faturanın fazla ücretlendirildiğini bildirmesi üzerine, firma da tarife değişikliğinin hesap kesim tarihinden sonra geçerli olduğu yönünde cevap verdi. Daha sonra Aslan Yüzgeç, Kahramanmaraş Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti'ne başvurarak, firmadan şikayetçi oldu. Yüzgeç'in başvurusunu inceleyen heyet, firmanın, tüketiciye SMS yoluyla verilmiş mesajda, ücretlendirmenin hangi tarihten itibaren yapılacağı yönünde bir bilgi içermediğine karar vererek, Yüzgeç'i haklı buldu.

Tüketici heyetinin kararını doğru bulmayıp, itiraz eden GSM operatörü, konuyu Kahramanmaraş 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne taşıdı. 2 yıl süren yargı süreci ardından, Kahramanmaraş 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, davanın karar duruşmasında, GSM operatörünü haksız bularak, tüketiciye tebliğ edilen 418 TL'nin yasal faiziyle birlikte Yüzgeç'e iade edilmesine karar verdi.

Kararın ardından, konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Yüzgeç, insanların Türk hukukuna güvenmesi gerektiğini söyledi. 2 yıl süren hukuk mücadelesini kazandığını belirten Yüzgeç, bu kararın, Türkiye'de bir ilk olduğunu ifade etti. Aslan Yüzgeç, şöyle konuştu: ?2010 yılı Aralık ayında GSM operatöründen tarafıma 418 TL fatura gelmesi üzerine, 2011 yılı başında tüketici hakem heyetine başvurdum. Gelen telefon faturamın çok fazla olduğunu, benim seçtiğim tarife dışında ücretlendirildiğini söyledim. Kahramanmaraş Tüketici Hakem Heyeti beni haklı buldu. Karşı firmayı haksız buldu ve 418 TL'yi ödemesini istedi. GSM operatörü de 2011 yılında Kahramanmaraş 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu. Kendi yaptıkları işlemin doğru olduğunu ve tahsil edilen ücretin fazla olmadığını beyan ettiler. 2 yıllık mahkeme süreci sonunda, benim haklı olduğuma ve benden 418 TL fazla para alındığı kararına varıldı. Türk hukukuna teşekkür ediyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber