Kimse Yok Mu Derneği Gazze'ye yardıma hazırlanıyor

İsrail tarafından yapılan hava saldırıları yüzünden onlarca sivilin hayatını kaybettiği ve çok sayıda binanın yıkıldığı Gazze'ye, Kimse Yok Mu Derneği yardım götürmeye hazırlanıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2012 18:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Derneğin Yozgat İl Temsilcisi Halil Ceylan, yaptığı açıklamada Mısır'ın başkenti Kahire'deki Türk Büyükelçiliği ile Gazze'de daha önce ortak yardım faaliyetleri gerçekleştirdiğini hatırlatarak, bu yardım kuruluşları ile sürekli irtibat içinde olan Kimse Yok Mu Derneği'nin bölgeden gelen yardım talepleri doğrultusunda Gazze'ye yardım götürmeyi planladığını söyledi. Bombardıman altındaki Gazze'de hava saldırılarının hedefini daha çok kamu binaları oluşturduğunu ve patlamalarda binlerce evin hasar gördüğünü ifade eden Ceylan, "Şehirde neredeyse bütün evlerin camları şiddetli patlamalar yüzünden kırılmış durumda. Yaklaşan kış ve soğuk havayı göz önünde bulunduran derneğimiz, kırılan camların yenilenmesiyle birlikte ihtiyaç sahiplerine battaniye dağıtılması için çalışma başlattı. Muhtemel bir gıda sıkıntısına karşı Gazze halkına gıda yardımlarında da bulunmaya hazırlanıyor. Kimse Yok Mu yardımların bir an önce ulaştırılması için gıda ve battaniye gibi yardım malzemelerini yerinde tedarik edecek ve daha önce de birlikte çalıştığı yerel yardım kuruluşları ile birlikte Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak." dedi.

Kimse Yok Mu Derneği'nin daha önce de Gazze'ye abluka döneminde Mısır üzerinden yardım yaptığını hatırlatan Ceylan, "O dönemde Türkiye'den TIR konvoylarıyla yardım göndermişti. 2009 yılında 200 ton gıda malzemesi 11 tır ile Gazze'ye ulaştırılırken aynı yıl Gazze Belediyesi'nin talebi doğrultusunda Gazze'nin içme suyu ihtiyacını karşılamak üzere 4 su kuyusu açılmıştı. Kimse Yok Mu Derneği her yıl devam eden yardımların yanı sıra Filistinli yetim çocuklar için düzenlediği kampanyalarla bu ülkede binlerce yetim çocuğun masraflarını da karşılamakta ve yine Ramazan ve Kurban Bayramı dönemlerinde Gazze halkına yardım götürmeye devam edecektir." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber