İzmir polisinin 'çevre mesaisi'

İzmir polisi, gürültü ve çevre kirliliği oluşturan "açık egzozlu" araçlara yönelik sıkı denetimler yapıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2012 22:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehrin çeşitli noktalarında her akşam uygulamalar yapan İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, trafik kurallarına aykırı hareketleri önlemek için çaba sarf ediyor.

Motorlu araçların egzoz ayarlarının kimi sürücülerce "motor sesinin sürüş keyfini artırdığı" gerekçesiyle değiştirildiğini tespit eden ekipler, "açık egzoz" uygulamasına yönelik artan şikayetleri de dikkate alarak bu konuda denetimler yapıyor.

Egzozlar üzerinde değişiklik yapan sürücülerin özellikle trafik yoğunluğunun azaldığı akşam saatlerinde hızlı seyrettiğini belirleyen ekipler, sivil polislerle farklı noktalarda ortak çalışma yürütüyor. Denetimlerde 45 günde 150'ye yakın aracın trafikten men edildiği, sürücülerine de para cezası uygulandığı bildirildi.

Trafik Denetleme Şube Müdürü Sinan Kök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı sürücülerin aracından daha fazla ses çıkması için egzozunda değişiklik yaptığını ancak bu değişikliğin trafik kurallarına aykırı olduğunu belirtti.

İzmir'de farklı noktalarda her akşam sivil ve resmi çok sayıda ekibin katılımıyla bu konuda denetim yaptıklarını ifade eden Kök, "Açık egzozlu araçların trafikte seyretmesini engelliyoruz. Bun tip araçlar bir taraftan gürültü kirliliğine neden olurken, egzozdaki filtrenin çıkarılması nedeniyle de çevre kirliliğine yol açıyor. Araçtan salınan zararlı gazlar doğaya karışıyor. Denetimlerimiz bunu da engellemiş oluyor" diye konuştu.

Muhabir: Halil Şahin

Yayıncı: Ahmet Ekici

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber