Sevilay öğretmen ve Umut'un adı yaşayacak

İzmir'in Karabağlar ilçesinde öğrencisi tarafından bıçaklanarak öldürülen fen ve teknoloji öğretmeni Rabia Sevilay Durukan ile parkta oynarken gelen maganda kurşunuyla ölen Umut Ceylan'ın isimleri yaşatılacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Kasım 2012 12:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karabağlar Belediyesi'nin aylık olağan meclis toplantısında, Eskiizmir Caddesi'ndeki Nazire Merzeci İlköğretim Okulu'nda derse geç kaldığı gerekçesiyle uyarılan 8. sınıf öğrencisi tarafından bıçaklanarak hayatını kaybeden fen ve teknoloji öğretmeni Rabia Sevilay Durukan'ın isminin, evinin bulunduğu Vatan Mahallesi 9189 sokağa verilmesi kararı alındı.

General Asım Gündüz Mahallesi 5713 Sokak'ta bulunan parkta, maganda kurşunuyla yaşamını yitiren 6 yaşındaki Umut Ceylan'ın isminin de aynı parka verilmesi için meclis, oybirliğiyle karar aldı. Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Umut'un ve genç öğretmen Sevilay Durukan'ın talihsiz ölümlerinin herkesi çok üzdüğünü söyledi.

Kürüm, "Bir daha böyle acıların yaşanmaması tek dileğimiz. Onların ismini ilçemizde yaşatmak istiyoruz. İsimlerini parka ve sokağa verirken, ilçemizde yaşanan dramların belleklerde kalmasını, unutulmamasını arzuluyoruz. Bireysel silahsızlanmanın önemine ve toplumsal şiddetin doğurduğu sonuçlara dikkat çekmek istiyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber