Şehide sloganlı uğurlama

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Bekir Çavuş'un cenazesi memleketi Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2012 12:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Askeri Hastane'den alınan şehit Jandarma Astsubay Bekir Çavuş'un cenazesi merkez Çukurova ilçesindeki baba ocağına oradan da törenin yapılacağı Osmaniye'nin Kadirli ilçesine götürüldü.

Şehidin naaşı, silah arkadaşlarının omzundan Hükümet Caddesi üzerindeki Kadirli İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı önünde düzenlenen tören alanına getirildi. Bu sırada şehidin babası Ali Çavuş,

tabut üzerindeki oğlunun fotoğrafını alıp basın mensuplarına gösterdi. Bu arada, şehit yakınları da gelerek tabutun üzerindeki fotoğrafı öptüler.Şehit annesi Hürü Çavuş ile şehidin eşi Eşeme önündeki oğlu Ataberk'in omuzlarına elini koyarak metanetlerin korumaya çalıştı.

Daha sonra şehidin özgeçmişi okundu, ardından cenaze namazı kılındı. Askerlerin omzunda taşınan şehidin cenazesi, toprağa verilmek üzere cenaze aracına konulduktan sonra şehir mezarlığındaki şehitliğe götürüldü.

Törene katılan binlerce vatandaş, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde sloganlar attı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber