Afyonkarahisar'da çocuk bakımevi yeni hizmet binasına taşındı

Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından, Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'nin Çocuk Servisi, eski Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne taşındı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2012 19:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Çocuk Bakımevi olarak hizmet verecek olan hastanenin yeni hizmet binasının açılışı nedeniyle düzenlenen törendeki konuşmasında, sağlıkta dönüşümün yaşandığı, standartların yükseldiği, Türkiye'de büyük bir dönüşümün yaşandığını belirtti.

Afyonkarahisar'ın da sağlıktaki bu dönüşümden fazlası ile nasibini aldığını ve almaya da devam ettiğini söyleyen Vali Balkanlıoğlu, 5 yıldızlı otel konforunda bir devlet hastanesinin Afyonkarahisarlı'ların hizmetine sunulduğunu ifade etti.

Yeni hastanenin hemen yanında Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin yapımının devam ettiğini anımsatan Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:

"Kadın Doğum Hastanesi'nin yeni hizmet binası tamamlanıncaya kadar belli bir zaman geçeceği için halkımız daha rahat bir hastane özlemi çekiyordu. Anne ve çocuk açısından son derece önemli olan doğum sonrası bakım için geniş yerlere ihtiyaç vardı. En azından yeni doğan ünitesini ayırarak tedavilerin rahatlıkla yapılacak bir hastaneye ihtiyacımız vardı. Yeni göreve gelen Genel Sekreterimiz, Sağlık Müdürümüzle birlikte bana bu teklifi getirdiklerinde geç bile kaldınız darısı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'ne demiştim. Şimdi taşınma gerçekleşti, yakında Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi de taşınacak."

Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu da, çocuk hastanesinin dar olması nedeniyle bir değerlendirme yaptıklarını, boş ve atıl durumda olan Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne geçme kararı aldıklarını kaydetti.

Yeni doğanın taşınmadığını belirten Erenoğlu, "Yoğun bakımı ve çocuk cerrahisini de orada bıraktık. Çünkü doğum sonrasındaki anne çocuk birlikteliğini orda ifa etmek zorundaydık. Çalışanlarımdan şunu aldım. Bize dediler ki, 'Bazı zamanlar oluyor, 15 kişi yatırmak zorunda kalıyoruz.' Bu son derece yanlış bir şey. Sayın Bakanımız ve Başbakanımızın bunu duyması bizi rencide ederdi. Onun için hızlı bir şekilde burayı açmak zorunda hissettik" dedi.

Sağlık Müdürü Necip Yemenici ise, çocuk hastanesinin rahata kavuştuğunu bildirdi. Anne ve çocuğunu ayırmadıklarını anlatan Yemenici, "Çocuklar ve anneler daha rahat hizmet alsın diye uğraşıyoruz. Önümüzdeki günlerde Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz de eski devlet hastanemizin C bloğuna taşınacak. Orada da büyük bir rahatlama olacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek Çocuk Bakımevi Hastanesi hizmete açıldı.

Vali Balkanlıoğlu beraberinde Erenoğlu, Yemenici, İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit, Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi Başhekimi Mesut Köse, hastanenin birimlerini gezdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber