Aktif Eğitimciler Sendikası: Her görüşe eşit mesafedeyiz

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif SEN) Genel Başkanı Osman Bahçe, her görüşe eşit mesafede olduklarını belirterek, "Aktif Eğitimciler Sendikası olarak eğitimin tüm alanlarıyla ilgili olumlu ve olumsuz gelişmelerle ilgiliyiz. Sendikamız, eğitimin sorunlarına çözüm bulma konusunda çözüm makamlarına bilimsel çözüm önerileriyle destek olmaya devam edecektir." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2012 13:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kars Sarıkamış'ta, bir süre önce kurularak çalışmalarına başlayan Aktif Eğitimciler Sendikası tarafından, Sarıkamış Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen 'Sendika Tanıtım ve Tanışma Toplantısı' Genel Başkan Osman Bahçe'nin de katılımı ile yapıldı. Osman Bahçe, sendikanın kuruluş süreci ve amaçları doğrultusunda sendika üyelerine açıklamalarda bulundu. Giderek büyüyen sendikanın 25 bin üyesi olduğunu söyleyen Bahçe, özlük hakların iyileştirilmesi, çalışma koşullarında niteliğin artırılması, mesleki itibarı artırmaya yönelik çalışmalar, okul güvenliği vb. ortak taleplerde sendikaların birlikte hareket edebilmesi gerektiğini söyledi.

Bahçe, Aktif Eğitimciler Sendikası'nın olumlu olan her çalışmada paydaş kurumlarla birlikte hareket edebileceğini ifade ederek, ?Aktif Eğitimciler Sendikası olarak, eğitimin tüm alanlarıyla ilgili olumlu ve olumsuz gelişmelerle ilgiliyiz. Sendikamız, öğretmenlerimizin özlük haklarının ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi, mesleki saygınlığın öğretmenlerimizin hak ettiği nitelikli düzeye çıkartılması, düşünce ve inanç özgürlüğünün dünya standartlarında yaşanabilmesi, idarenin işlemlerinde hukukun üstünlüğü ilkesinden taviz verilmemesi, atama ve görevlendirmelerde liyakat esasına riayet edilmesi için tüm imkânlarımızla çalışmaya devam edeceğiz. Ve bu konuları öncelik olarak belirleyen tüm kişi ve kurumlarla işbirliğine açık olduğumuzu da belirtmek isterim.? diye konuştu.

Aftik SEN Sarıkamış Temsilcisi Mustafa Türkben de Sarıkamış'ta 129 üyeye ulaştıklarını ifade ederek, "Gelecekte ülkemizin sesinin gür çıkması, eğitimli insanların yetişmesine bağlıdır. Biz Aktif SEN olarak, herkesi kendi konumunda kabul etmek, fikri ve dünya görüşü ne olursa olsun herkesin sendikası olmak, eğitimin ve eğitimcinin yanında olmak bizim için önemli prensiplerden bir tanesidir.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber