Soysal: Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri, ağız ve diş sağlığıdır

AK Parti Yozgat Milletvekili Dr. Ertuğrul Soysal, Türkiye ve dünyada sağlık sorunları arasında diş sağlığının önemli bir yer tuttuğunu belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2012 19:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ertuğrul Soysal, '22 Kasım Dünya Diş Hekimleri Günü' dolaysıyla yaptığı yazılı açıklamada ağız ve diş sağlığının önemine değindi.

Soysal, "İnsanların huzurlu ve mutlu bir şekilde yaşam sürmeleri, sağlıklı olmalarına bağlı olmakla beraber sağlığımızın temel taşı olan diş ve diş eti hastalıkları, ülkemizde ve dünyada en önemli sağlık sorunları arasında yerini almaktadır. Ağız ve diş sağlığının yaşam kalitesinin belirleyici bir etmeni olması nedeniyle özellikle çocukluk çağından itibaren verilecek eğitimlerle gelişecek olan bu alışkanlığın yeni nesillere kazandırılabilmesi, toplumsal bilincin gelişmesi, yerleşmesi ve ağız ve diş sağlığı standardının yükseltilmesi için ailelere, topluma ve diş hekimlerimize bu noktada çok meşakkatli ve sorumluluk gerektiren önemli görevler düşmektedir. Bu vesileyle diş hekimlerimizin bu önemli gününü ve haftasını en içten duygularımla kutluyorum." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber