İnternet üzerinden mahalle polisinize danışmak ister misiniz?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Kasım 2012 19:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gümüşhane Emniyet Müdürlüğünce, Toplum Destekli Polislik hizmeti olan ?Mahalle Polisliği' uygulamasına vatandaşların rahatlıkla ulaşabilmelerini sağlamaya yönelik hazırlanan broşürler, kent merkezinde esnaf ve vatandaşlara dağıtılıyor.

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlilerince dağıtılan broşürlerde, vatandaşların mahallelerinde görev yapan, topluma yakın bir anlayışla hizmet sunmayı amaçlayan Toplum Destekli Polislere internet üzerinden de ulaşılabilmeleri ve vatandaşların güvenlik hizmetlerine katılım ve desteğini sağlamak üzere geliştirilen Web Üzerinden Mahalle Polisine Erişim Projesi tanıtılıyor.

Kullanıcıların e-devlet kapısı www.turkiye.gov.tr internet adresinden ulaşabilecekleri proje ile ilgili açıklayıcı bilgilerin yer aldığı broşürlerde, ?Neden e-devlet kapısı, e-devlet şifresi nasıl alınır, web üzerinden mahalle polisine erişim, e-devlet kapısından mahalle polisi nasıl öğrenilir gibi bilgiler yer alıyor. Söz konusu proje sayesinde mahalle polisleri ile ilgili bilgilere ulaşabilecek vatandaşlar, aynı zamanda sayfanın alt kısmında bulunan İstek ve Öneriniz alanını doldurarak mahalle polisine istek ve önerilerini de gönderebilecekler.

Mahalle Polisliği uygulaması Gümüşhane il merkezinde bulunan toplam 13 mahallede, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünde görevli 3 Polis Memuru tarafından yürütülüyor. Kimlik ve iletişim bilgileri Mahalle Polisine Erişim Projesi'nde bulunan Polis Memurlarına vatandaşlar telefon yoluyla ulaşılabilecekleri gibi projede bulunan İstek ve öneriler kısmından da mesaj gönderebileceklerdir.

Mahalle Polisliği Nedir?

Yaşadığınız mahalleyi daha güvenli kılmak adına özel eğitimden geçirilerek görevlendirilmiş, bu amaçla başta mahalle sakinleri olmak üzere sorunun çözümünde sorumluluk alması gereken tüm kurum ve kuruluşlarla irtibat kuran ve zaman zaman da mahalle toplantıları yaparak sizleri bilgilendiren, özel üniformalı, motosikletli, polis memurlarıdır. Mahalle polisleri; İnsan Hakları, Halkla İlişkiler, Etkili İletişim Teknikleri, Toplum Psikolojisi, Beden dili ve Suç Analizi gibi konularda uzmanlar tarafından özel eğitimden geçirilmiştir. Ayrıca Toplum Destekli Polisler, yerel sorunlara odaklanmıştır. Mahalle Polislerinin yegane görevi, mahallelerini daha güvenli ve yaşanabilir hale getirebilmektir. Bu amaca ulaşabilmek için başta yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleri olmak üzere toplumun tüm kesimleri ile etkileşim halindedir. Toplum Destekli Polislik uygulaması ile getirilen en büyük yenilik; Mahalle Polisliği sistemidir. Sizin mahallenizin güvenlik sorunlarını çözmek için görevlendirilmiş bir mahalle polisiniz vardır. Mahalle polisiniz sizin en yakın güvenlik danışmanınızdır. Polisi ilgilendiren her türlü konuda bilgi vermeye hazırdır ve donanımlıdır.

Mahalle Polisliği Sistemi İle Yapılanan TDP;

-Mahallesindeki güvenliği tehlikeye düşürebilecek eksikleri tespit edip gidermeye çalışır.

-Eğer eksiklik başka bir kurumdan kaynaklanıyorsa o kurumları da harekete geçirir.

-Mahallesinde yaşayanları bilgilendirmek için bilgisayar destekli sunumlar yapar.

-Geleceğimiz olan çocuklarımızı bilgilendirmek için okullarda paneller düzenler, veli toplantılarına katılır.

-Herhangi bir suçtan dolayı mağdur olan vatandaşlarımıza destek olur, yasal süreçle ilgili bilgi verir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber