Akşam saatlerinde hava kirliliğine dikkat

Havaların soğumasıyla birlikte, yakılan kalorifer ve sobaların dumanlarından en fazla hasta ve yaşlıların etkileneceğini belirten uzmanlar, akşam saatlerinde dışarı çıkılmaması konusunda uyarıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2012 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adıyaman'da akşam saatlerinde artan hava kirliliğinin sağlık sorunlarına neden olabileceğine dikkat çeken Adıyaman Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, mevsim itibariyle birlikte kendini hissettiren hava kirliliğinin sağlık sorunlarını da beraberinde getirdiğini kaydetti. Taş, özellikle soba ve kaloriferlerin yakılmasıyla birlikte, hava kirliliğinin belirtilerini görmeye başladıklarını ifade etti.

Mehmet Emin Taş, özellikle solunum sistemi hastalığı olan yaşlı ve kronik hastalıkları bulunan kişilerin, çocukların ve hamile bayanların zorunlu olmadıkça akşam saatlerinde dışarıya çıkmamalarının sağlık açısından önem arz ettiğinin altını çizdi.

Astım, bronşit, kronik obstrüktif akciğer hastalığı ve kalp yetmezliği gibi hastalıkları olan kişilerinde hava kirliliği nedeniyle mevcut şikayetlerinin arttığına ve hastalık tablosunu ağırlaştırdığına vurgu yapan Taş, "Bu tür rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın da zorunlu olmadıkça akşam saatlerinde dışarıya çıkmamaları gerekmektedir. İlimizin coğrafik konumu itibariyle hava kirliliğine yatkın olması bu tür olumsuzlukların yaşanmasında önemli bir etkendir. Doğalgaz kullanımının yaygınlaşması halinde hava kirliliğinin önemli ölçüde azalacağı muhakkaktır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber