Mahkemeden, Adnan Kahveci ve Kenan Evren bulvarlarındaki düzenlemeye onay

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Akıllı Dokunuş Projesi kapsamında Adnan Kahveci Bulvarı ve Kenan Evren Bulvarı ve Mavi Bulvarı birbirine bağlayan kavşakta yaptığı düzenlemeye yargı da onay verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2012 13:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, iki vatandaşın söz konusu kavşakta yapılan düzenlemeye yaptığı itirazın 2. İdare Mahkemesi'nin 2011/2237 E.-2012/1546 K. sayılı kararı ile davanın reddine karar verildiği bildirildi.

2. İdare Mahkemesi kararında Abdurrahim Akbay ile Mahmut Kocalar'ın kavşağın eski haline getirilmesi talebinin reddedildiği belirtilerek, davaya konu olan kavşakla ilgili bilirkişi raporunda özetle, ?Eski kavşak düzenlemesinin, kavşak kapasitesini azalttığından kuzey-güney yönündeki trafik yoğunluğunun artmasına ve trafik sıkışıklığına neden olduğu, yeni düzenlemenin kuzey-güney aksında sürekliliğin sağlandığı, hızları kontrol altına aldığı ve hem yaya hem de taşıt yönünden trafik güvenliğinin arttığı, plan değişikliğini gerektirir nitelikte olmadığı, trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanması amacına yönelik olduğu, ulaşım gereklilikleri ve şehircilik ilkelerine uygun olduğu.? ifadesine yer verildi.

Mahkeme kararında ayrıca, ?Dava konusu işlemde, trafik düzeni ve güvenliği ile şehircilik ilkeleri ve kamu yararı yönlerinden hukuka ve mevzuata aykırılık bulunmamıştır? vurgusu da yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber