Muharrem orucu Çorum'da her kesimden insanı kucakladı

Çorum Nefes Alevi-Bektaşi Kültür ve Eğitim Derneği tarafından organize edilen 'Muharrem Orucu Açma' programı Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın da katılımı ile gerçekleşti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2012 21:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir otelde düzenlenen programa Bekir Bozdağ'ın yanı sıra Çorum Valisi Sabri Başköy, TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Alevi dedeleri ve şehrin önde gelen iş adamları katıldı.

Program öncesinde Bozdağ, yemeğe katılan Alevi dedelerle yakından ilgilendi, bazı dedelerle de hatıra fotoğrafı çektirdi. Muharrem orucu açma programında ilk olarak Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Çorum Hacı Bektaş Veli Araştırma Merkezi Başkanı Osman Eğri bir konuşma yaptı. Birlik ve beraberlik mesajı veren Eğri, Peygamber Efendimiz'in 'sırat-ı müstakimde en önde olanlarınız, ehli beytimi en çok sevenlerinizdir' sözlerini hatırlatarak, yenilen aşurelerin yüzü suyu hürmetine yüreklerdeki birlik, beraberlik, kardeşlik tomurcuklarının büyümesi dileğinde bulundu.

Daha sonra konuşan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise Alevi Bektaşi geleneğinin doğru anlatılmasına ciddi ihtiyaç olduğunu söyledi. Bazı ideolojilerin Hacı Bektaş'a rağmen Alevilik ihdasına, Hacı Bektaş-ı Veli geleneğinin dışında başka şeyleri ortaya koymaya çalıştığını dile getiren Bozdağ, ''Bu yolu kuran, bu yolun sönmeyen kandillerini yakanlar kimlerse, bu yolu onlar aydınlatır. Bu yolun sönmeyen kandili Hz. Muhammettir, Hz Alidir, Hz, Hüseyin'dir. Kim ki bu kandillerin yerine 21'nci yüzyılın saçma ideolojilerini ikame etmeye kalkarsa bu yola da bu anlayışa da en büyük kötülüğü yapmış olur.'' diye konuştu. Başbakan'ın talimatı ile Alevi çalıştayları yaptıklarını anlatan Bekir Bozdağ, ilk defa bu çalıştaylarda Türkiye'de her kesimden insanın konuştuğunu vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber