Kars'ta dolmuş zammına tepki büyüyor, öğrencilerin hedefi 10 bin imza

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) öğrencileri ve vatandaşlar geçtiğimiz hafta dolmuşlara yapılan zamma tepki gösteren öğrenciler 10 bin imza toplayıp yetkililere gönderecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2012 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KAÜ Öğrencisi Mustafa Nuri Sungur, dolmuş zammına karşı dile getirdikleri tepkilerinde, hem Karslıların hem de öğrencilerin desteklerini aldıklarını söyledi. Sungur, bu çerçevede dolmuş zamlarının geri çekilmesi için öğrenciler ve vatandaşlar olarak imza kampanyası başlattıklarını, kampanyalarına desteğin her geçen gün arttığını belirtti.

Sungur, ?Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) yaptığımız şikayetler üzerine Kars Valiliği'ne 15 Kasım 2012'de BiMER tarafından yazı gönderildiğini biliyoruz. Gönderilen yazı ile ilgili hiçbir açıklama yapılmadı. Biz yetkililerin bu konuda sessiz kalmamasını istiyoruz. Türkiye'de bizden pahalı ulaşım hizmeti alan başka bir il yok. Kars'ı bazı illerle kıyasladık, Gaziantep'te indi-bindi öğrenci ücreti 1.00 TL, Sivas'ta 15 km'lik yol öğrenci ücreti 1.10 TL Bursa'da Uludağ Üniversitesi'ne ulaşım öğrenci ücreti 0.50 TL, Ankara'da ODTÜ Nizamiye'den merkeze öğrenci ücreti 0.75 TL , Van'da öğrenciye ulaşım ücreti 0.75 TL. Ülkemizin her bir köşesinde daha uygun fiyatlarda ulaşım imkanları var. Bu haksız uygulamanın son bulmasını, Türkiye ortalamasına göre ulaşım imkanlarından yararlanmak istiyoruz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber