Öldürülen Sevilay öğretmenin adının bir okula verilmesi istendi

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, 26 Eylül 2012 günü bir öğrencisi tarafından derste bıçaklanarak öldürülen Rabia Sevilay Durukan'ın isminin bir okula verilmesi için valiliğe müracaat edildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2012 11:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim Sen İzmir 3 Nolu Şubesi tarafından bu amaçla gönderilen yazıda, ?Nazire Merzeci Ortaokulu'nda, görevi başında öğrencisi tarafından saldırıya uğrayarak öldürülen öğretmenimiz Rabia Sevilay Durukan'ın adının Karabağlar ilçesinde bulunan herhangi bir okula verilmesini talep ediyoruz. Önümüzdeki 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğretmenimizin adının yaşatılarak hatırlanması, biz eğitim çalışanlarını sevindirecektir.? denildi.

Türk Eğitim Sen İzmir 3 Nolu Şube Başkanı Adnan Sarısayın da yaptığı açıklamada şunları kaydetti: ?Bir 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlamaya hazırlanıyoruz. Öğretmene yönelik şiddet haberlerinin arttığı, öğretmenlik mesleğinin itibarının zedelendiği bir dönemde Öğretmenler Günü daha önemli hale getirmiştir. Elim bir saldırı sonucu kaybettiğimiz öğretmenimiz Rabia Sevilay Durukan'ın adının, yaşatmak için Karabağlar ilçesinde bir okula verilmesi talebiyle valilik makamına yazı yazılmasına karar verilmiştir. Talebimizin yerine getirilmesi, biz eğitim çalışanlarını mutlu edecektir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber