Polatlı'da öğretmenler yemekte bir araya geldi

Ankara'nın Polatlı ilçesinde faaliyet gösteren, Özel Samanyolu Koleji, Özel Maltepe Dershanesi ve Eğitim Gönüllüleri Derneği, 24 Kasım öğretmenlerin günü nedeniyle ilçede kamu ve özelde görev yapan öğretmenleri yemekte bir araya getirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2012 11:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İki alyans salonlarında düzenlenen yemeğe, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Ömer Elmas, Murat Yetiş, Atlantik Eğitim Kurumları Genel Müdürü İlhan Yerli, Şentepe TOKİ İlköğretim Okul Müdürü Sinan Gündüz, Eğitim Gönüllüleri Derneği üyeleri Fatih Yurdakul, Can Tüver ve öğretmenler katıldı. Yemekte, Somali'den gelen 139 kız öğrencinin Türkçe öğrenmesinde fedakarlık gösteren Şabanözü Köyü İlköğretim Okul Müdürü Erol Güngör'e teşekkür plaketi takdim edildi.

Atlantik Eğitim Kurumları Genel Müdürü İlhan Yerli, eğitimin bir gönül işi olduğunu, öğretmeninin ise gönül adamı olduğunu söyledi. Yerli, ?Gönle hitap eden bir açı öğrenmeyi kalıcı kılar. Öğretmenlik sabırla insanı inşa etme mesleğidir. Bugün nesillerin haylazlığı öğrenmeye karşı meraklı olmamaları, internetin, telefonun, televizyonun onların ilerlemelerine mani olduğu bir gerçek. Ama öğrenme; bir harika varlık olarak yaratılır. Ve potansiyelinde onu iyi insan seviyesine çıkaracak. Onu bir heykeltıraş gibi azcık yontacak, şekil verecek ve topluma faydalı bir birey geleceğini unutmayacağız.? dedi.

Öğretmenliğin bir fedakarlık ve adanmışlık mesleği olduğunu belirten İlhan Yerli, bugün mesleğin gerek toplumdaki algısı gerekse özlük haklarının arzu edilen seviyede olmadığını kaydetti.

Yerli, asırlar boyu insanı ve toplumları dönüştürenin öğretmenler olduğuna dikkat çekti. Öğretmenliğin, toplumun kader programında, gelecek vizyonunda ona rehberlik yapan çok değerli bir meslek olduğunu vurgulayan İlhan Yerli, ?2030'ların nesilleri ile şu anda biz meşgul oluyoruz. 2030'larda dünyaya yön verecek, ülkemizin zenginleşmesine, liderlik etmesine katkıda bulunacak nesiller. Bugün okullarımızda olacak nesillerdir. Bu ihmal edilemeyecek bir değerdir. Uluslar arası problemlerin çözülmesine bir millet katkı sunacaksa bu millet biz olalım diye sevgiyle, hoşgörüyle, diyalogla yaşanılabilir bir dünya olması adına bütün hayatlarını, eşyalarını, dünyalarını bir valizin içerisine koyarak, dünyanın dört bir tarafına giden ve memleketimizin gelecekte çok önemli lobilerine oluşturacak. Nesillerin yetiştirilmesinde çok önemli bir vazife yapan fedakar, cefakar öğretmenlerimizi unutmamız lazım. Hepinizin Öğretmenler Günü'nü tebrik ediyorum.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber