Genç beyinlerin olimpiyat maratonu başlıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2012 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 20. Ulusal Bilim Olimpiyatları ile 17. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatı, yarın Ankara'da başlayacak.

TÜBİTAK'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı'nın (BİDEB) düzenlediği Ulusal Bilim Olimpiyatları ile Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatları'nda final heyecanı Ankara'da yaşanacak.

Bilim Olimpiyatları için Nisan ayında yapılan birinci aşama sınavlarına başvuran 10 bin 396 öğrenciden 282'si, Matematik Olimpiyatı'nda ise 5 bin 120 öğrenciden 51'i ikinci aşamaya katılmaya hak kazandı. Türkiye şampiyonlarının belirleneceği ikinci aşama sınavları, 24-28 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Olimpiyatlara 78 ilden 333 öğrenci katılacak.

Bilim Olimpiyatları bilgisayar, biyoloji, fizik, kimya ve matematik alanlarında yapılacak. Bilim ve Matematik Olimpiyatları'na katılacak öğrenciler, 24-25 Kasım'da ODTÜ, TOBB-ETÜ ve Bilkent Üniversitelerinde düzenlenecek teorik ve uygulamaları sınavlarda yarışacak.

Bilim Olimpiyatları'nda altın madalya alanlara 3 bin, gümüş madalya alanlara 2 bin 500, bronz madalya alanlar ise 2 bin lira ödül verilecek.

Matematik Olimpiyatı'nda derece yapan ilköğretim öğrencilerine ise altın, gümüş ve bronz madalyanın yanı sıra kitap setleri hediye edilecek.

Şampiyon öğrencilere ödülleri, 28 Kasım Çarşamba günü saat 11.00'de MEB Şura Salonu'nda düzenlenecek törenle verilecek.

-Şampiyonlara LYS'de ek puan ve burs-

Bilim olimpiyatlarında dereceye giren öğrenciler, Olimpiyat Komiteleri'nin seçiminin ardından eğitim amacıyla düzenlenen kış okulu ve yetiştirme kurslarına davet edilecek.

Kurslarda başarı gösterenler, Uluslararası Bilim Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil edecek olimpiyat ekiplerinde yer alacak.

Ödül alanlar, dereceleri oranında girecekleri ilk Lisans Yerleştirme Sınavı'nda bir kereye özgü olmak üzere ek katsayı uygulamasından yararlanacak. Ayrıca yarışmaya katıldığı alanla ilgili bölümlerinden birine kayıt yaptırması durumunda ''2205-Yurt İçi Lisans Burs Programı'' kapsamında TÜBİTAK tarafından desteklenecek.

Kış okulunda başarı gösteren genç matematikçiler ise Genç Balkan Matematik Olimpiyatı'na katılacak takıma seçilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber