Öğrencilerin Aşı Korkusu

Sağlık Bakanlığı tarafından her yıl rutin olarak yürütülen aşı kampanyası kapsamında, Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde, 11 okulda 836 öğrenciye aşı yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2012 21:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vakfıkebir Toplum Sağlığı Merkezi tarafından görevlendirilen 8 personel, Cumhuriyet İlköğretim Okulu 1 ve 8. sınıf olmak üzere toplam 200 öğrenciye, Sağlık Bakanlığı tarafından temin edilen, difteri, boğmaca, tetanos, polio (çocuk felci) ile kızamık, kızamıkçık ve kabakulak hastalıklarına karşı aşı yaptı.

Aşılardan korkan ilköğretim öğrencilerini sakinleştirmek ise yine öğretmenlere düştü. Bazı öğrenciler ağlarken kimi öğrencilerde korkudan dolap arkalarına saklandı. Sağlık personeli çocuklara oyun eşliğinde yapmaya çalıştığı aşılamada zor anlar yaşadı. İkili gruplara ayrılan sağlık personeli iki sınıfta eş zamanlı çalışmalarını yürüttü.

Vakfıkebir Sağlık Grup Başkanı Dr. Fatih Baran, "Sağlık Bakanlığı'nın genişletilmiş bağışlama programlı gereği, doğumdan sonraki ilk 2 yaştaki aşılardan sonra program çerçevesinde ilköğretim 1. sınıf ve ortaöğretim 8. sınıflarına normal rutin aşılama programına uygun olarak aşılamalarını gerçekleştirmek için bugün Cumhuriyet İlköğretim Okulu'na gelerek, yaklaşık 200 öğrencinin aşısını gerçekleştirdik. Kızamık, kabakulak ve kızamıkçıkdan oluşan bir aşı, ve dörtlü karma dediğimiz, difteri, boğmaca, tetanos, polio (çocuk felci) aşısını yapmak üzere birinci sınıflara 2 aşı yapıldı." dedi.

Dr. Baran, "8. sınıf öğrencilere ise, erişkin tıp tetanos aşısı uygulamaktayız. Bu aşılar çocuklarımızın bağışıklarının sağlanması ve ilerde bu hastalıklara karşı vücutlarının koruyucu olmaları için yapılmakta." şeklinde konuştu.

Çocukların aşılarında şuana kadar herhangi bir sıkıntı yada anormal bir şeyle karşılaşmadıklarını söyleyen Dr. Baran, ?Bu olay bizim için sevindirici. Bazı ailelerin çocuklarına aşı yaptırmamakta, diretmeleri ve ya çocuklarına bu yönde bulundurmaları bizi üzmektedir." diye konuştu.

Baran, genel anlamda çocukların aşı yapılmasında katılımın olduğunu ve sadece 6 öğrencinin aşı olmadığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber