Anaokullarına 1000 yeni ?usta öğretici' alınacak

Haber Giriş : 16 Ekim 2005 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı, okulöncesi eğitim için bin yeni ?usta öğretici' alacak. Geçen yıl anaokullarına 10 bin, bu sene ise 12 bin ?usta öğretici' görevlendiren bakanlık, aldığı yeni bir kararla bu kadroyu 13 bine çıkardı.

12 bin kişilik kadro eylül ayında iller tarafından kendilerine verilen kontenjanlar doğrultusunda doldurulurken, bin kişilik yeni kadro da bu alanda en çok ihtiyacı olan illere gelecek hafta içinde gönderilecek.

Okulöncesi Eğitimi Genel Müdürlüğü'nün isteği ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in onayıyla yeni kadro verilmesinde, ?okulöncesi eğitime bu sene daha fazla öğrencinin kaydolmasından doğan ihtiyaç' neden oldu. AB ülkelerinde okulöncesine giden çocuk oranının Türkiye'dekinin 3 katı civarında olması dikkat çekerken, OECD'nin hazırladığı raporda da bu duruma işaret edilmişti. Raporda, OECD ülkelerinde yüzde 67 olan okulöncesi okullaşma oranının Türkiye'de yüzde 20'ler seviyesinde olması, 2005 yılının hedefinin bile yüzde 25 olması eleştirilmişti. Bin kişilik yeni kadroya başvuranlar arasında öncelik, sırasıyla; fakültelerin okulöncesi ve anaokulu öğretmenliği bölüm mezunları, bu bölümlerin 2 yıllık önlisansını bitirenler, kız meslek liselerinin çocuk gelişimi bölümü mezunları, son olarak da diğer liselerden mezun olup da kız meslek liselerinin çocuk gelişimi bölümünün fark derslerini vererek bu bölümden diploma alanlar oluşturuyor. Başvurular il milli eğitim müdürlüklerine yapılacak.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber