Yazarlık okulu kapılarını sanatseverlere açtı

Sinema ve tiyatro yazarlığında akademik yaklaşım imkanı sanatseverlere sunuldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 13:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da yeni bir sanat akademisi faaliyetlerine başladı. Nilüfer'de eğitime başlayan Bis Sanat Akademi; ağırlıklı olarak ?Oyun yazarlığı, senaryo yazım teknikleri ve film çekim teknikleri' üzerinde yoğunlaşıyor.

Nilüfer'de bulunan Özlüce Park AVM'de derslerini sürdüren Bis Sanat Akademisi, yazarlık ve sinema branşlarının yanı sıra, sahne sanatları, iletişim, medya ve sosyal bilimler branşlarında da eğitim veriyor. Oyun yazarlığında; bir tiyatro metninin nasıl yazılacağı, dramaturjinin nasıl hazırlanacağı ve çağdaş eleştiri metninin ne şekilde kaleme alınacağı anlatılıyor. Senaryo derslerinde de uzun metrajlı film, kısa film, belgesel, radyo-TV program metinlerinin yazım teknikleri üzerinde duruluyor.

Akademi'de yazarlık dersleri kısa süre öncesine kadar Yakın Doğu Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesi'nde öğretim görevlisi olan ve uzun yıllar çeşitli televizyon kanallarının üst düzey yöneticiliğini üstlenen Mutlu Esendemir tarafından veriliyor.

Film çekim teknikleri eğitmenliğini ise lisansüstü eğitimini Fransa'da tamamladıktan sonra Bursa'ya dönen ve uzmanlık alanı ?Belgesel Sinema' olan Meltem Öztürk üstleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber