'Okuma salonları, Mardinli gençlerin umudu oldu'

Mardin'de faaliyet gösteren Mardin ve Köylerini Tanıtma Tarımsal Eğitim Yayım Danışmanlık Dayanışma Derneği tarafından SODES programı kapsamında yürütülen 'Eğitimle Yeşeren Fidanlar' projesiyle 240 öğrenci, Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) hazırlanıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 14:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dernek Başkanı İbrahim Bilgiç, yaptığı açıklamada, özellikle köylere yönelik olarak açılan SBS kurslarında, dershaneye gitme imkânı olmayan öğrencileri sınava hazırladıklarını belirtti. Bilgiçi, okuma salonlarında her yıl yüzlerce öğrenciye üniversite kapılarının açıldığını belirtti.

Mardin'in eğitim kalitesine büyük katkı sağlayan okuma salonlarının, Güneydoğu'da binlerce öğrencinin umudu haline geldiğini vurgulayan Bilgiç, "Mardin merkez Ortaköy beldesi ve toplam 24 köyde okuyan maddi durumu iyi olmayan 240 öğrenciye SBS kurslarının yanında çeşitli kültür sanat etkinlikleri, kitap okuma programları ve doküman desteği de sağladıklarını kaydetti. Bilgiç, "Geçen sene sınava giren öğrencilerden yüzde 70'i iyi bir liseye yerleşti. Okuma salonlarına yoğun bir alaka var ama yerimiz sınırlı. Ancak belirli bir kontenjanımız var." dedi.

Okuma salonlarında velilere yönelik olarak da çeşitli etkinlikler düzenlediklerini dile getiren Bilgiç, "Aile içi iletişim ve madde bağımlılığı ile mücadele kurslarıyla, toplumun eğitimine de katkıda bulunuyoruz.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber