Altın madenin yaptırdığı yurt, mimarlardan tam not aldı

İzmir'in Bergama ilçesinde Koza Altın İşletmeleri AŞ tarafından yaptırılan Özel Ali İpek Erkek Öğrenci Yurdu, mimarlardan tam not aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 18:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa'dan aralarında mimarların da bulunduğu bir heyet, Özel Ali İpek Öğrenci Yurdu'nu ziyaret etti. Heyeti yurtta, Bakırçay Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Halil Gider, Eğitim Danışmanı Nazmi Peker ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Koza Altın İşletmeleri AŞ Genel Müdür Yardımcısı ve Ovacık İşletmeleri Müdürü Cemalettin Çetin karşıladı.

Cemalettin Çetin, ziyaretçilere cep sinemasında Ovacık'taki altın işletmesi hakkında detaylı bilgi verdikten sonra işletme tarafından yaptırılan yurdun temelinden son aşamasına kadar yapılan çalışmaları slayt eşliğinde aktardı.

Çetin, yurt hakkında şu bilgileri verdi: ?Yurdumuz 6 bin 250 metrekare kapalı alana ve 165 kişilik öğrenci kapasitesine sahip. 2012?2013 eğitim öğretim yılında Koza Altın AŞ'nin katkılarıyla hizmete başladı. A ve B blok olmak üzere iki bloktan oluşuyor. Bu bloklar öğrencilerimizin rahat ve konforu düşünülerek son derece kaliteli malzemelerle donatıldı ve öğrencilerimizin hizmetine açıldı. Bloklar arasında geçiş sağlayan köprüler mevcut. 1 yıl süren bir inşaat aşamasından sonra çevre düzenlemesi yapılarak hizmete hazır hale getirildi."

Yurdun öğrencilerin sosyal aktivite yapabilecekleri alanlarla donatıldığını dile getiren Çetin, ?186 metrelik bir koşu parkuru ve açık alanda spor yapma imkanı veren kondisyon aletlerinin bulunduğu bahçemiz, gerekli tüm çevre düzenlemeleri yapılarak öğrencilerimizin hizmetine sunuldu. Spor salonumuz yurt dışından ithal edilen 21 jimnastik aletine sahip. Örneğin yürüyüş bandı, ağırlık kaldırma, kol ve vücut geliştirme gibi öğrencilerimiz ve misafirlerimiz belirli bir plan çerçevesinde uygun zamanlarda kullanabiliyorlar. Saunamız 15 metrekare olup aynı anda 10 kişiye hizmet verebilecek kapasiteye sahiptir. 150 kişilik kapasiteye sahip anfimizde projeksiyon ve ses sistemiyle hazırlanmış olan perdemizde maç ve film izleme keyfi yaşanabiliyor.? diye konuştu.

Sunumdan sonra BASİAD Eğitim Danışmanı Nazmi Peker'in rehberliğinde misafirler yurdu gezdi. Davetliler arasında bulunan mimarların cep telefonlarıyla bazı bölümlerin fotoğraflarını çektikleri görüldü.

Manisa'da inşaat işi yapan mimar Özer Yerkazanoğlu, çok ilginç bir mimari yapıya sahip olduğunu söylediği yurdu çok beğendiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber