DAGC, 33 yaşına girdi

Merkezi Erzurum'da bulunan Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti'nin (DAGC) 33'üncü kuruluş yıl dönümü yönetim tarafından yapılan yazılı açıklama ile kutlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 19:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yazılı açıklamada, 24 Kasım 1979 tarihinde kurulan DAGC'nin, geçen 32 yıllık süre içerisinde büyüyerek Doğu Anadolu Bölgesi'nde yerel ve yaygın basında görev yapan basın çalışanlarını bünyesinde topladığı belirtildi. DAGC'nin mesleki sorunları yerel ve ulusal platformlara taşıdığı belirtilen açıklamada, basın çalışanlarının sorunlarının çözümünde meslek örgütleriyle sürekli diyalog halinde olduğu, mesleki yasaların hazırlanmasında ve çıkarılma sürecinde hazırladığı raporlarla katkıda bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: ?DAGC yönetimi bölgesindeki gazeteciler cemiyetleri başta olmak üzere Türkiye'deki gazeteciler cemiyetleri, Türkiye Gazeteciler Federasyonu ile yakın ilişkilerini sürdürdü. Erzurum ve bölgenin diğer sorunlarına da kayıtsız kalmayan DAGC, kentinde ve bölgesinde dinlenen, dikkate alınan, etkili bir sivil toplum olma hüviyetine kavuştu. Geçen bu süre içerisinde özveri ile görev yapan bütün meslektaşlarımız bugüne gelmemizde önemli çaba harcadı. Bu çabayı yürekten ortaya koyanlar her türlü saygı ve takdiri hak etmekteler. DAGC'nin daha nice yıllara ulaşmasını, kuruluşumuzun 33. yılının camiamıza ve üyelerimize hayırlı olmasını diliyoruz. Bu vesileyle kuruluşumuzdan günümüze kadar geçen sürede görev yapan başkanlarımızdan Rahmeti Rahman'a kavuşan Celal Kaçtıoğlu, Durdemir Bilirdönmez ile üye ve meslektaşlarımız, meslek büyüklerimiz Kemal Alyanak, Seracettin Avar, Sadık Engin, Kamil Koşapınar, Mustafa Atalay, Ömer Erturgut, Bahadır Bayram Değerli, Tevfik Akan, Sebahattin Yılmaz'ı rahmet ve minnetle anıyoruz. Tüm üyelerimize sağlık ve esenlikler diliyoruz.?

ÖĞRETMENLER GÜNÜ VE AŞURE KUTLAMASI

Açıklamada ayrıca kuruluş yıl dönümüne denk gelen Aşure Günü ve Öğretmenler Günü de kutlandı. Açıklamada şunlar kaydedildi: ? Kuruluş yıl dönümümüz her yıl Öğretmenler Günü'ne, bu yıl da toplum olarak büyük değer verdiğimiz Muharrem ayının 10. günü olan Aşure Günü'ne denk gelmiştir. Gazetecilik de tıpkı öğretmenlik gibi önemli işlev görmekte, toplumumuzun haber alma ve iyiye yönlendirilmesinde kutlu bir görev üstlenmektedir. Eli öpülesi öğretmenlerimizin de günlerini kutluyor, bereket ve birlik sembolü Aşure Günü'nün toplumumuzun birlik ve beraberliğine vesile olmasını yürekten diliyoruz.?

Öte yandan, kuruluş yıl dönümü vesilesiyle ilki önümüzdeki hafta düzenlenecek ve geleneksel olarak yapılması planlanan Palandöken Söyleşileri, gazeteci yazar siyaset bilimci Prof.Dr. Hasan Köni'nin 'Küresel Güçler ve Türkiye' konulu konferansıyla gerçekleştirilecek. Söyleşi programına her ay gündemdeki bir konuyla alakalı gazeteci ve uzmanlar davet edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber