Şişli Belediyesi Van'da öğretmenevi yaptırıyor

Van'da meydana gelen depremlerde yıkılan okul ve öğretmenevlerinin yenileri yapılıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 20:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Depremin ardından destek ziyaretinde bulunan ve öğretmenevi yaptırma sözü veren Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, tekrar gelerek yapımı tamamlanmak üzere olan binada incelemelerde bulundu. Her birine bir öğretmenin isminin verildiği 76 odalı öğretmenevi, beş yıldızlı otel konforunda yapıldı.

24 Kasım Öğretmenler Günü, depremlerde onlarca öğretmenin yaşamını yitirdiği Van'da buruk kutlandı. Başkan Sarıgül de bir öğretmen olarak buruk bir Öğretmenler Günü yaşadığını söyledi. Yapımını üstlendiği öğretmenevini incelemek üzere gelen Sarıgül, ilk olarak Van Belediye Başkan Vekili Sabri Abi'yi makamında ziyaret etti. Ardından Vali Münir Karaloğlu'nu ziyaret eden Sarıgül, daha sonra Van-Şişli Öğretmenevi'nde incelemelerde bulundu. Depremde yaşamını yitiren öğretmenlerden Gürdane Erdal isminin verildiği odayı da inceleyen Mustafa Sarıgül, "Bittikten sonra öğretmenimizin annesi ve babası burada olacak. Ayrıca şehit olan tüm öğretmenlerin anne ve babalarını davet edeceğiz. Dört gün boyunca şehitlerimize Mevlid okutacağız ve onları anacağız. Daha sonra 25 sanatçı arkadaşın katılımıyla öğretmenevimizi açacağız. Allah gani gani rahmet eylesin. Onlara yakışan bir öğretmenevini en güzel şekilde planlıyoruz.? dedi.

İncelemelerinin ardından öğretmenevinin önünde gazetecilerin sorularını cevaplandıran Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, şunları söyledi: "Burada 76 meslektaşımı depremde kaybettik. Allah taksiratlarını affetsin, mekanları inşallah Cennet olsun. Şişli Belediyesi olarak Van-Şişli Öğretmenevi'ni yaptırıyoruz. Öğretmenlerimizin isimleri burada yaşayacak. Çok amaçlı bir öğretmenevi olacak. Van'daki yurttaşlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarının ihtiyaçlarını da karşılayacak ölçülerde toplantı salonu var. O salondaki 76 koltuğa da şehit öğretmenlerimizin isimleri verilecek. Ayrıca 25 koltuğa, destek veren sanatçı arkadaşımızın ismi koyulacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber