ERGİAD, 8 bin kişiye aşure dağıttı

Hatay'ın Erzin ilçesinde düzenlenen Uluslararası Narenciye Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Erzin Genç İşadamları Derneği (ERGİAD), vatandaşlara 8 bin kişilik aşure dağıttı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2012 22:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ERGİAD tarafından Muharrem ayı nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan 5 kazanda 8 bin kişilik aşure pişirildi. Meydanda gönüllüler tarafından dağıtılan aşure vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

ERGİAD Yönetim Kurulu üyesi Necat Ertaç, yaptığı açıklamada, Muharrem ayının faziletlerle dolu bir ay olduğunu söyledi. Muharrem ayının onuncu gününün aşure günü olduğunu kaydeden Ertaç, "Muharrem ayı, Kur'an-ı Kerim'de, kıymet verilen dört aydan biridir. Bu ayın en kıymetli gecesi de aşure gecesidir. Allah, birçok duaları aşure gününde kabul etmiştir. Hazret-i Âdem'in tevbesinin kabul olması, Hazret-i Nuh'un tufandan kurtulması, Hazret-i Yunus'un balığın karnından çıkması, Hazret-i İbrahim'in ateşte yanmaması, Hazret-i İdris'in canlı olarak göğe çıkarılması, Hazret-i Yakub'un, oğlu Hazret-i Yusuf'a kavuşması, Hazret-i Yusuf'un kuyudan çıkması, Hazret-i Eyyüb'ün hastalıktan kurtulması, Hazret-i Musa'nın Kızıldeniz'i geçmesi, Hazret-i İsa'nın doğumu ve ölümden kurtulup, diri olarak göğe çıkarılması aşure günü oldu. Biz de bu ayı hatırlamak ve hatırlatmak amacıyla Narenciye Festivali'nde aşure dağıtmayı uygun gördük. Etkinliğimize vatandaşların büyük ilgisi var. Aşure ikramımızı 8 bin kişiye yaptık. Bu tür organizasyonları sürdüreceğiz.'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber