Tek kalp kapakçığıyla 62 yıl yaşadı

Bursa'da göğsündeki ağrı nedeniyle 3 ayrı hastanede tedavi olan Zahit Fidan'ın, son olarak gittiği özel bir hastanede yapılan tetkiklerinde kalp kapakçıklarından birinin olmadığı belirlendi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2012 19:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçen ay göğsündeki kronik ağrı ve nefes darlığı şikayetiyle hastaneye giden Fidan'a anjiyo yapıldı. Daha sonra iyileştiği gerekçesiyle evine gönderilen ve bu dönem zarfında 3 ayrı hastanede tedavi olan Fidan, son olarak özel bir hastaneye başvurdu. Burada yapılan tetkiklerde 62 yaşındaki Fidan'ın, yıllardır bilmediği bir sorunu ortaya çıktı. Fidan'ın kalp kapakçıklarından birinin olmadığı belirlendi.

Çıkan sonuç karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Fidan, yaptığı açıklamada,

"Gittiğim hastanelerdeki doktorların görüşleri doğrultusunda 6 ay bronşit tedavisi gördüm. Çuval dolusu yanlış ilaç kullandım. İlaçlar nedeniyle ciğerlerimde ödem oluştu. 15 günde bir kontrole gidiyordum. Son olarak Kurban Bayramı'nda yürüyemez hale geldim. Burada yapılan tetkiklerde anlaşıldıki, meğer kalp kapakçıklarımdan biri doğuştan çalışmıyormuş. Bronşite yakalanmamışım, anjiyoya da ihtiyacım yokmuş. Ameliyat edilerek sağlığıma kavuştum. Seneler sonra derin ve rahat bir nefes alabildim." dedi.

Operasyonla ilgili bilgi veren Kalp ve Damar Cerrahı Doç. Dr. Osman Tiryakioğlu ise normalde kalpte, çift yaprakçık olması gerekirken Fidan'ın mitral kapağının tek yaprakçıkla çalıştığını ve bu nedenle ileri derecede kan kaçırdığını tespit ettiklerini söyledi.

Test sonuçlarından şüphelendikleri için Fidan'ı hemen ameliyata aldıklarını belirten Tiryakioğlu, "Nedeni doğumsal bir anomali olan bu hastalık literatür taramalarında nadir olarak rastlanan bir durum. Teşhisi koymamız bizi bu noktaya getirdi. Kendisi şu anda gayet sağlıklı bur durumda" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber