Hükümet, Kamu Yönetimi Reformu'nun ardından Kamu Personel Reformu tasarısı hazırladı. İlk ayrıntılar için tıklayın.

Haber Giriş : 04 Kasım 2003 18:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet, Kamu Yönetimi Reformu'nun ardından Kamu Personel Reformu tasarısı hazırladı. İlk ayrıntılar için tıklayın.

Hükümet, Kamu Yönetimi Reformu'nun ardından Kamu Personel Reformu tasarısı hazırladı. Tasarı memurlara ilişkin önemli düzenlemeri içeriyor. Tasarıda memurlara yarım gün çalışabilme ve ticaret yapma imkanı tanınacak.

Tasarı yasalaştığında memurlar yarım gün çalışabilecekler, A.Ş ortaklığı dışında ticaret yapma yasakları da kaldırılacak. Maaşların ay sonunda ödenmesi kararlaştırılırken kamu çalışanlarına ?yetersiz?den ?pek iyi?ye kadar 5 kategoride sicil notu verilecek.

MEMURLARA KARNE

Memurların sicilleri ile ilgili yeni bir uygulama getiriliyor. Kamu görevlileri başarı ve sicil açısından ?yetersiz?den ?pek iyi? ye kadar 5 kategoride değerlendirilecek. Bu değerlendirmeler şimdi olduğu gibi gizli tutulmayacak, ilgili memura bildirimde bulunarak itiraz hakkı verilecek. İki kez üst üste olumsuz sicil alan memurlar emekli edilecek.

MAAŞLARA YENİ DÜZENLEME

Memurlara ay başında ödeme yerine ay sonunda ödeme sistemine geçilecek. Temel aylık ve ücretler her kıdem yılına göre yüzde 4 artacak. Böylece müstahdemden müsteşara kadar tüm personel için aynı göstergeler uygulanarak mevcut sistemdeki tüm ayrıcalıklara son verilecek.

YILLIK İZİNE YENİ DÜZENLEME

Yıllık izinde işgücü esasına geçiliyor. Yıllık izinler hizmet sürelerine göre kademeli olarak artacak. Ücretsiz izin süresi 6 aydan 1 yıla çıkarılıyor.

Personelin ihmali sonucu devlet zarara uğrarsa zararlar ilgili memur tarafından ödenecek. 10 yıl sözleşmeli statüde çalışanlar sürekli sözleşmeli statüsüne geçecekler.

YARIM GÜN ÇALIŞMA İMKANI GELİYOR

Avrupa Birliği ülkelerinde olduğu gibi kurumlar verdikleri hizmetin özelliğine göre yarım gün personel çalıştırabilecek.

MEMURLAR EK İŞ YAPABİLECEK

Anonim şirket ortaklığı dışında kamu görevlilerine getirilen ticaret yasağı kaldırılıyor.

İSTİSNAİ MEMURLUĞA SINIRLAMA

Cumhurbaşkanlığı ve Meclis'te tüm memur kadroları için öngörülen istisnai memurluk 4 kadro ile sınırlandırılıyor. İzelleştirme İdaresi. Toplu Konut, Savunma Sanayii Müsteşarlığı gibi bazı kuruluşlardaki istisnai memur uygulaması kaldırıyor.

ASANSÖR YÜKSELMEYE SON

Asansör yükselme olarak bilinen personelin müktesebinden daha üst derecelere atanmasına imkan veren düzenleme kaldırılıyor.

haber7.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber