Çadırdan kurtulan Romanlar, sevincini göbek atarak gösterdi

Edirne'de 2 yıldan bu yana yaşadıkları çadırlardan kendileri için yapılan modern konutlara geçen Romanlar sevincini göbek atarak gösterdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2012 17:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Abdurrahman Mahallesi'ndeki derme çatma çadırlarda yaşam mücadelesi veren Roman aileler, yeni ve sıcak yuvalarına kavuştu. Yaz kış güç şartlar altında çocuklarıyla birlikte çadırda kalan Romanlara yardım eli uzatıldı. Ailelerin yaşadığı yerde yapılan incelemelerin ardından Edirne Belediyesi işbirliğiyle konut yapılmasına karar verildi. Konutlar için Edirne Belediyesi, Yeniimaret Mahallesi'nde 12 parseli 25 yıllığına Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın kullanımına tahsis etti.

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından hazırlanan mimari çizimler sonucunda evlerin yapım maliyeti belirlendi. Evlerin yapımı için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nden ödenek talep edildi. Proje çizimleri, Edirne Belediye Başkanlığı tarafından ücretsiz yapılan evler için Genel Müdürlük tarafından 311 bin 500 TL ödenek ayrıldı. Tefrişatı Edirne Ticaret Borsası tarafından yapılan evlerin yapımına şubat ayında başlandı. Yapımı tamamlanan evler düzenlenen törenle 12 aileye teslim edildi.

Törene Edirne Valisi Hasan Duruer, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Demirci çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Vali Duruer, 12 ailenin çadırda uygun olmayan şartlarda yaşadıklarını belirterek bu devirde çadırda yaşamının bir ayıp olduğunu söyledi. Güzel bir dayanışma örneği gösterilerek bu ayıbın giderildiğini belirten Duruer, ?Roman vatandaşların toplumun en yoksul ve en fakir kesimi. Fakat bunun yanında son derece neşeli, mutlu hayatta zevk almasını bilen bir kesim. Çocuklarının oyunlarını görünce onların ne kadar neşeli olduklarını görürüz. Roman vatandaşlarımız için elimizden geleni yapıyoruz. Geldiğimden bu yana Roman dernekleriyle 3 defa toplantı yaptım. Romanların topluma entegre olması konusunda ciddi bir çalışma içerisinde olacağız. Her konuda onların yanındayız.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber