Van'da gözaltılara tepki

Van'da Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından düzenlenen yürüyüş ve basın açıklaması ile sabah saatlerinde PKK/KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonlara tepki gösterildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2012 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gözaltılara tepki amacıyla, aralarında Bdp Van Milletvekili Özdal Üçer'in de bulunduğu kalabalık bir grup, Bdp çadırında bir araya gelerek Sanat Sokağı'na kadar slogan atarak yürüdü. Burada açıklama yapan Milletvekili Üçer, bu operasyonların sonunun gelmeyeceğini belirterek, gözaltıların özel amaçlı olduğunu söyledi. Üçer, "Bu halk, cezaevinde belediye başkanlarının, vekillerinin, siyasi temsilcilerinin, Pkk'lı ve Kck'lı tutukluların serbest bırakılmasını beklerken, onlar o kervana yeni arkadaşlarımızı ekleme davası içerisindeler. Peki niçin yapıyorlar. Van'da bu operasyonu niçin yapıyorlar aralıksız. Çünkü Van'da halk iradesine baş edemiyorlar. Çünkü Van'da her seçim dönemi sandıklara gittiklerinde yeniliyorlar. Ancak bu halkı nasıl yenebiliyorlar. Bu halkın seçtiği belediye başkanlarını, milletvekillerini gözaltına alarak, tutuklayarak bu halkın iradesini kırmaya çalışıyorlar. Ama hiç boşuna umutlanmasınlar" dedi.

Yapılan operasyona tepki gösteren Üçer, "Bu operasyonu tam 26 Kasım günü yaptılar. Neden? Yarın 27 Kasım Pkk'nın kuruluş yıl dönümü. Yarın halk, olası bir kutlama yapabilir, bu olası kutlamanın önüne geçelim diye bu operasyonlar yapılıyor. Biz bunları bilmiyor muyuz sanıyorlar? Peki bu sorunun çözülmesi için muhatap alınması gereken kişilerle görüşmelerin başlaması umudu taşıyan halka, bu baskı, bu zulüm hangi amacı taşıyor. Pkk ile görüşme olmadan, Kürt halkının siyasi iradesini temsil eden Abdullah Öcalan'la görüşme olmadan ve onların özgürlük koşulları olmadan, Kck tutuklular serbest bırakılmadan bu sorunun çözülmesi mümkün mü, hayır. Onları serbest bırakma yerine, dışarıdakileri tutuklamaya çaba sarf ediyorlar" şeklinde konuştu.

Bir özel televizyonda hakkında çıkan habere de tepki gösteren Üçer, "Medyanın yaptığına bakın. Tam da böylesi bir günde bu Kck operasyonlarını haber yapmak yerine flash flash flash Özdal Üçer hakkında yaptıkları habere bakın. Evet ben özgürlük mücadelesi uğruna şehit düşen bir yoldaşımın cenazesine gittim. Her zaman giderim. Ama umudum odur ki hiç kimse özgürlük uğruna şehit düşmesin. Umudum odur ki bu ülkede akan kan dursun. Evet benim gittiğim bir taziyede elinde uzun namlulu silahlarla kim olursa olsun, girip o taziyeyi dağıtana ben terbiyesiz de derim defol da derim. Hangi ülkede görülmüştür. İnsanların kendi cenazesine bile defin etmeye müsaade edilmiyor. Bu hangi ülkede görülmüştür. Dünyanın neresinde görülmüştür. Tarihin neresinde görülmüştür" şeklinde konuştu.

Toplanan kalabalık 5 dakikalık oturma eyleminin ardından slogan atarak Bdp çadırına gitti. - Van

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber