MEBBİS Eş Bilgileri bölümünde, düzeltme yapılmalıdır

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Kasım 2012 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mebbis/Kişisel Bilgiler Modülü/Genel Bilgiler sayfasının Nüfus Cüzdanı Bilgileri sayfasının en altında yer alan Eş Bilgileri Bölümü ?Çalıştığı Yer? kısmında düzeltme ve ekleme yapılması gerekmektedir.

Eş Bilgileri Bölümü ?Çalıştığı Yer? kısmında şu an için aşağıdaki bilgiler yer almaktadır.

MEB Personeli

Memur ( MEB Dışında )

Kamu kurumunda sözleşmeli

Kamu kurumunda işçi

Özel sektörde iççi

Emekli (Bağ-Kur SSK Emekli Sandığı)

Bağ-Kur mensubu

Çalışmıyor

Diğer

Milli Savunma Bakanlığı (TSK ?)

İçişleri Bakanlığı (Mülki İdare?.)

Adalet Bakanlığı (Hâkim Savcı)

4855 S.K.'na göre (19.06.2003 ?)

Tarım Sigortalısı

Bu bilgilerden MEB Personeli seçeneği işaretlendiğinde MEB personelinin 4/B'limi, 4/C?limi yoksa işçimi olduğu belli değildir.

Bu seçeneklerin yeniden düzenlenmesi ve Eş Bilgileri Bölümü ?Çalıştığı Yer? kısmında ise düzeltme ve ekleme yapılması gerekmektedir.

Şöyle ki bu bölümde eşi çalışan personelin eşinin hangi ilde/ilçede, hangi kurumda, hangi unvanla çalıştığı bilenememektedir. Bu durumda özellikle özür durumu atamalarında sıkıntı yaratmaktadır.

Örneğin bir öğretmenin eşinin öğretmenden farklı bir ilde/ilçede çalışıyorsa Mebbis ekranında hangi il ve ilçede çalıştığı bilinemediğinden öğretmenin bulunduğu ilde/ilçede sanki eş durumu özrü olduğu anlamına gelmektedir.

Bu durumun düzeltilmesi için Eş Bilgileri Bölümüne eşin çalıştığı kurumun adı, eşin unvanı, göreve başlama tarihi, görev yapılan birimin adı, il ve ilçe bilgileri yer almalıdır.

Ahmet KANDEMİR

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber