Türk Telekom'da dananın kuyruğu yarın kopabilir

Haber Giriş : 18 Ekim 2005 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Piyasaların heyecanla beklediği Telekom ihalesine ilişkin yargı kararının kısa süre içinde açıklanması bekleniyor. İhalenin iptali için dava açan Haber-İş Sendikası Danıştay'ın kararını Çarşamba günü açıklayacağını ileri sürdü

Tüm piyasaların gözü Türkiye'nin en büyük özelleştirme ihalesi Türk Telekom'la ilgili yargı sürecine çevrilirken, Danıştay'ın saüşla igili kararını Çarşamba günü açıklayacağı belirtildi. Türk-İş'e bağlı Türkiye Haber-İş Sendikası'nın avukatı Serkan Mercimek, Türk Telekom'un yüzde 55'inin satışında yürütmenin durdurulması talebiyle açtıkları davada Danıştay kararının Çarşamba çıkmasını beklendiklerini söyledi.

Mercimek, dava ile ilgili dosyanın halen Danıştay Tetkik Hakimliği'nde incelemesinin sürdüğünü belirterek, "Bize verilen bilgiye göre danıştay yürütmeyi durdurma talebimiz konusunda yüzde 90 Çarşamba günü karar verebilir" dedi.

Haber-İş Sendikası, Türk Telekom'un yüzde 55 hissesinin 6.55 milyar dolara Suudi Arabistanlı Oger Grubu'na satışına ilişkin ihale komisyonu kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Temmuz'da Danıştay'da dava açmıştı. Bu kapsamda Danıştay'ın Çarşamba günü yürütmeyi durdurma istemini karara bağlaması bekleniyor. Dava ile ilgili olarak Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) Danıştay'a sunduğu 113 sayfalık savunma önce Danıştay savcılığı tarafından incelenmiş, ardından Danıştay Tetkik Hakimliği'ne iletilmişti. Tetkik Hakimlik, dosya üzerinde incelemelerini tamamlayıp görüşünü bildirdikten sonra mahkeme yürütmeyi durdurma konusunda kararını verecek

Türk Telekom için 18 dava açıldı

Telekom ihalesinin ilgili bugüne kadar toplam 18 ayrı dava açılırken, Danıştay bu davaların tamamını 13'üncü Daire'de birleştirerek, bakma kararı aldı. Bir ihtisas mahkemesi gibi çalışan Danıştay 13'üncü Dairesi'nde Türk Telekom'la ilgili karar için 6 ayrı tetkik hakim rapor hazırlıyor. Söz konusu altı hakimden dördünün ihalenini iptal edilmemesi yönünde görüş verebileceği belirtiliyor.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber