Eğitim-Sen'den ayrılanlar Cumhuriyet'e konuştu

Haber Giriş : 18 Ekim 2005 12:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, "70 bin eğitimci Eğitim-Sen'de istediklerini bulamadığı için ayrıldı. Eğitim-Sen'in artık bazı siyasi görüşlerin arka bahçesi olduğu gerekçesiyle birlikte devam etmeme kararı aldı" dedi.

Eğitim-Sen'den ayrılan bir grup, eğitim ve Bilim iş görenleri Sendikası (Eğitim-İş) adıyla yeni bir sendika kurdu.

Çeşitli görüş ayrılıkları nedeniyle Eğitim-Sen'den kopan bir grup öğretmen, Eğitim-İş Sendikası'nın kuruluş dilekçesini dün Ankara Valiliği 'ne verdi. Eski Eğitim-Sen izmir 5 No-lu Şube Başkanı Yüksel Adıbelli'nin genel başkanı olduğu sendikada, görev dağılımı da şöyle yapıldı:

Genel Sekreter Orhan Yıldırım, Genel Mali Sekreter Mustafa Aksu, Genel Eğitim ve Basın Yayın Sekreteri Ahmet Bolkısık, Genel Toplu iş Sözleşmesi Sekreteri Hasan Kütük, Genel Örgütlenme Sekreteri Kamu Bilir, Genel Hukuk ve Özlük Sekreteri Mehmet Altan Güzel

Sendika ile ilgili olarak Cumhuriyet'e konuşan Yüksel Adıbelli, son 3-4 yıllık süreçte Eğitim-Sen'in yaptığı girişimlerin öğretmenlerin beklentileriyle çeliştiğini söyledi.Son dönemde 70 bin kişinin sendikadan istifa ettiğini belirten Adıbelli, istifa sürecinin halen devam ettiğine de dikkat çekti. Adıbelli, "Biz de öğretmenlerin sendikasız, örgütsel yapıdan ıızak kalmaması için Eğitim-İş'i kurmaya karar verdik" dedi.

Eğitimcilerin Eğitim-Sen bünyesinde aradığını bulamadığına işaret eden Adıbelli, sendikanın giderek "bazı siyasi oluşumların arka bahçesi" haline geldiğini ifade etti. Adıbelli sendikanın temel hedef ini, "Eğinm-İş, Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ün gösterdiği hedeflerden sapmadan, ilerleyecek O'nun eğitimde gösterdiği ilkelerden ayrılmayacak" şeklinde açıkladı.

Öte yandan Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaattin Dinçer de "Her türlü demokratik tepki bi-zinı sendikamızda kullanılabilirken arkadaşlarımızın böyle bir tutum içerisine girmesine üzüldük. Ciddiye atanacak bir hareket değil. Bize göre Eğitim-Sen'i güçsüzleştirmek isteyenlerin işine gelecektir" dedi.

Cumhuriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber