Sağlık Bakanlığının Performans Takip Sistemi hakkında Genelgesi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Ekim 2005 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlgi: 29.08.2005 tarih ve 2005/133 sayılı Genelgemiz.

Bilindiği üzere, Bakanlığımıza bağlı İkinci ve Üçüncü Basamak Sağlık Kurumlarında Görevli Personele Döner Sermaye Gelirlerinden Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönerge ile performansa dayalı ek ödeme sistemi uygulanmaktadır.

Söz konusu uygulamanın takip edilebilmesi, analiz yapılması ve sonuçlarının değerlendirilebilmesi için Başkanlığımızca web tabanlı Performans Takip Sistemi (PTS) uygulama yazılımı geliştirilmiştir. Ancak, aradan yeterli bir zaman geçmesine karşın ilgi genelgemizde ve sistem giriş sayfamızda belirtilen hususların bir kısmının yerine getirilmediği tespit edilmiştir.

Halen bazı hastanelerimiz tarafından 2004 yılı verileri ve 2005 yılı Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos dönemlerine ait verilerin bir kısmı sisteme girilmemiş veya yanlış girilmiştir. Hastaneler, kendileri tarafından sisteme girilen verilerin kontrolünü yaparak eksikleri tamamlayıp; hatalıları düzelterek dosya transferlerini, en geç 25/Ekim/2005 tarihine kadar gerçekleştirecektir.

a) Tablo 2 veri sayfasında bir takım yanlışlıklar yapılmaktadır. Buna göre, Tablo 2'de sadece Uzman Tabiplere ait bilgilere yer verilecektir. Bu tabloda Uzman Tabip dışında başka bir personele ait bilgiler yer almayacaktır. Uzman Tabibi bulunmayan hastanelerde bu tablo boş bırakılacaktır. Ayrıca, hastanede çalışan tüm Uzman Tabiplerin bilgilerine yer verilmediği görülmektedir. Tablo 2 kontrol edilerek hastanede çalışan tüm Uzman Tabiplerin bilgilerinin yer almasına dikkat edilecektir.
b) Tablo 2'de yer alan "Uzman Dr. branşı kodu" sütunu kesinlikle boş bırakılmamalıdır. Açıklama sayfasındaki uzmanlık kodları kullanılacak bu listede yer almayan herhangi bir kod kullanılmayacaktır.
c) Eğitim ve Araştırma Hastaneleri için Tablo 2'de "Eğitim Hastanesi Unvanı" sütununun boş veya yanlış gönderildiği tespit edilmiştir. Eğitim hastanelerinin ilgili sütunu dikkatle doldurmaları gerekmektedir. Bu sütunda "Şef", "Şef Yardımcısı", "Başasistan" ve "Uzman" dışında her hangi bir unvan yer almayacaktır. İlgili sütunda bu bilgilerin dışında başka herhangi bir bilgi de yer almayacaktır.
d) Tablo 2'de dağıtılan "Net Ele Geçen" sütunundaki hatalar incelenerek düzeltilecektir.
e) Aynı şekilde Tablo 2'de "SMK" sütununda 2005 yılı verilerinde "1" ve "0,4" katsayısı, 2004 yılı verilerinde ise 1, 0,5 veya 0,7 katsayısı dışında herhangi bir veri bulunamayacağı halde farklı verilere rastlanmaktadır. Hastaneler veri sayfasını kontrol ederek yanlışları düzeltilecektir.
f) Eğitim ve Araştırma Hastaneleri dışındaki hastaneler Tablo 3'te yer alan "Asistan" hekimlere ait kutuları boş bırakacaklardır.
g) 2005 verileri YTL olarak girilecektir. 2004 verileri ise TL olarak sisteme girilecektir.
h) Tablo 1'de yer alan "Dağıtılan Tutar" satırına o dönem için personele dağıtılan ek ödeme yazılacaktır. Komisyon tarafından dağıtılmasına karar verilen tutar yazılmayacaktır.
i) AÇGK 1(bir) ile 0(sıfır) arasında bir değerdir. 1'den büyük değer yazılmayacaktır. Bazı hastaneler tarafından katsayı yazılmayıp çalışılan gün sayısı yazılmıştır. Bu sütunda açıklandığı şekliyle sadece AÇGK yazılacaktır. Hastaneler ilgili tablolarını gözden geçirerek hataları düzeltilecektir.
j) Sistemin doğru ve düzenli işlemesi için sistem giriş sayfasında yer alan açıklama dokümanları, ilgili kişiler tarafından dikkatlice okunmalıdır.
k) Verilerin sisteme zamanında ve doğru girilmesinden birinci derecede Başhekimler sorumlu olacaktır.
l) Tablo 2 için hazırlanacak olan performans_hastane.xls dosyanızı bu isimle değil örnek olarak performans_adanadhs_01_2005.xls gibi yani "Adana Devlet Hastanesi Ocak 2005" verilerine ait dosya olacaktır. performans_hastane.xls isimli dosya örnek olarak isimlendirilmiştir.

Performans Takip Sistemi (PTS) uygulamasındaki veriler, Bakanlık Makamında Sistemin analiz ve değerlendirmesinde kullanılacağından yukarıdaki açıklamalara göre verilerin sisteme girilmesi ve transfer işlemlerinin zamanında yapılması ile ilgili gerekli titizliğin gösterilmesi hususunda;

Bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim.

Prof. Dr. Necdet ÜNÜVAR
Bakan a.
Müsteşar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber