Dışişleri Bakanlığı, Edirne'ye temsilcilik açtı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Kasım 2012 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dışişleri Bakanlığı, İstanbul ve İzmir'in ardından Edirne'de de bir temsilcilik kurdu

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Edirne'nin uzun yıllar Osmanlı'ya başkentlik yapan, güzide bir kent olduğunu belirterek, kentin Balkanlar'ın başkenti olmasını arzu ettiklerini söyledi.

'Osmanlı'ya uzun yıllar başkentlik yapan bu güzide şehrimizde biz de temsil edilmekten büyük gurur duyuyoruz' diyen Koru, Balkan Savaşları'nın üzerinden 100 yıl geçtiğini anımsatarak, 2012'nin Balkanlar için barış yılı olması arzusuyla çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını vurguladı.

Türkiye'nin Balkanlar politikasını daha etkin uygulamak ve belirlenen hedef doğrultusunda kamu kurumlarına destek olmak amacıyla temsilcilik açtıklarına dikkati çeken Koru, 'Arzu ediyoruz ki 12 ay boyunca temsilciliğimiz çalışmalarına devam etsin, çevre ülkelerle ilişkilerimizi geliştirmek için her şeyi yapsın. Türkiye, son 10 yıl içerisinde ekonomik olarak da önemli bir merhale aşmış durumda, 'Türkiye olarak kazandığımız ekonomik gücü komşu, dost ülkelere sirayet ettirelim' istiyoruz. Bunun için siyasi ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için buradaki temsilciliğimize büyük görevler düşüyor' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber