Kangal Milli Eğitim Müdürü Reşitoğlu: Herhangi bir telkinde bulunmadım

24 Kasım Öğretmenler gününde Sivas'ın Kangal İlçesinde yaşandığı iddia edilen başörtüsü krizi ile ilgili olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bir açıklama yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2012 18:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kültür Salonunda hiçbir başörtülü öğretmenin ağlayarak dışarı çıkmadığını haberlerin çarpıtıldığını savundu.

Milli Eğitim Müdürü Seyit Reşitoğlu, Valilik kanalıyla yaptığı açıklamada, çelenk koyma töreninde Ulusal ve Sivas Yerel basında belirtilen haberin aslını yansıtmadığı gibi herhangi bir krizde yaşanrnadığını kaydetti. 24 Kasım günü tören alanına gittiğinde ilçede görev yapan okul müdürleri, öğretmenler ve protokol mensupların bazılarının ve daire amirlerinin toplandığını gördüğünü, o anda kılık kıyafet yönetmeliği gereği çelenk sunumundan önce öğretmen ve idarecilerin uygun kılık kıyafetle törene katılmalarında herhangi bir sıkıntının olup olmayacağını sorduğunu anlatan Reşitoğlu, şöyle devam etti: "Okul müdürleri sıkıntı, olabileceği düşüncesiyle öğretmenlerin uyarılması gerektiğini söyledi. Yapılan uyarıdan sonra okul müdürlerine öğretmenler gitmemizde herhangi bir sakınca var mı diye okul müdürlerine sormuşlar, okul müdürleri de bana sordu. Bende herhangi bir sıkıntının olmayacağını söyledim."

Bu konuyla ilgili olarak Kaymakam Bey'den herhangi bir talimat almadığını Konuyla ilgili öğretmenleri uyarmam gerektiği düşüncesiyle uyardığını vurgulayan Reşitoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ayrıca törenden hiçbir zorlama ve dayatma olmaksızın bazı başörtülü öğretmenler kendi iradeleri ile tören alanından ayrılmışlardır. İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak herhangi bir telkinde bulunmam olmadı. Ayrıca Belediye Kültür Merkezinin kapısında da hiçbir öğretmene dönmesi için, içeri girmemesi için asla herhangi bir telkinde bulunmadım. Ayrıca ağlayan öğretmen asla olmamıştır, varsa geri dönen kendi hür iradesiyle dönmüştür."

Kültür Salonundaki programın başından sonuna kadar mevcut bulunan 8-9 başörtülü bayan öğretmenin bulunduğuna işaret eden Reşitoğlu, "Haber kasıtlı ve yanlı olarak çarpıtılarak basına servis edilmiştir." diyerek salondaki başörtülü bayanların fotoğrafını basınla paylaştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber